КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Вулин: Не може се прислушкивати председник без зле намере

„Министарство унутрашњих послова проверава све наводе и спроводи једну врло озбиљну истрагу, која ће морати да да резултате. Али оно што сада могу да кажем је да се не може прислушкивати председник и први човек Републике Србије, а да у томе нема зле намере“, рекао је министар Вулин у емисији „Дневни ред“ Телевизије Б92.

Према његовим речима, о мотивима и квалификацији прислушкивања председника Вучића моћи ће да се говори тек када се полиција са коначним резултатима обрати надлежним правосудним органима.

Министарство унутрашњих послова, како је навео, бави се чињеницама, и од важности је да се открије како се то дешавало, шта се дешавало, по чијем налогу, како би се на крају дошло до мотива зашто је председник прислушкиван.


Полиција се труди да добије рат против мафије

Вулин је изјавио да је полиција врло озбиљно схватила рат против мафије и да се труди не само да тај рат води, већ и да га добије.

„Председник Републике Србије Александар Вучић објавио је рат мафији, не зато што то добро звучи, већ зато што то треба да се ради и ми смо његово наређење озбиљно схватили. Читаво Министарство унутрашњих послова се труди не да се тај рат само води већ и да се добије“, рекао је министар Вулин.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, Вулин је рекао да ће сваки криминалац и мафијашки вођа наићи ће на потпуно исти одговор као у случају Дарка Елеза, чије је хапшење, како је додао, донело мир грађанима Републике Српске и Србије.

Министар је истакао да је српска полиција у борби против криминала спремна на сарадњу са свима у региону, као што је то био случај приликом хапшења Елеза или сарадње са црногорском полицијом којој је изручен осумњичени за шверц 5,4 тоне кокаина.

Говорећи о ситуацији у Новом Пазару, Вулин је навео да је ситуација у том граду знатно боља и да су након састанка који је одржао са руководиоцима полицијске станице суспендована два инспектора, одузето више возила, наркотика, оружја, као и да су ухапшене особе које су неко дуже време биле на потерницама.

„Обични грађани у Новом Пазару су задовољни. Нама није циљ да Жандармерија остане дуго времена у Новом Пазару, већ да ојачамо Полицијску управу у том граду да се сама носи са свим облицима криминала””, рекао је Вулин.

Он је поручио да грађани могу да буду сигурни да је Србија безбедна земља која ће се увек борити против криминала и да у Министарству унутрашњих послова раде професионалци, добри и стручни људи, који ће ту борбу да воде.


„Председник Александар Вучић је човек који се бави само политиком и ничим другим. Он се не бави бизнисом па вас не занимају његове пословне везе, јер их нема. Не занимају вас никакве друге везе или активности, јер је он читав свој живот посветио само политици, само Србији. Значи ви то радите из политичких разлога, сада морамо видети који су то политички разлози и шта је то што из њих произилази“, рекао је министар Вулин.

Он је истакао да нико не сме без одговарајућег налога да пресреће комуникацију и прислушкује било ког грађанина Србије и да је то посебно осетљиво када је у питању председник државе.

Према његовим речима, председника Вучића и његову породицу дуги низ година покушавају да уплету у било какву криминалну аферу и не успевају у томе ниједан пут.

У том контексту министар Вулин је навео случај Јовањице, који, како је рекао, треба гледати из тог угла.

‘‘Посебно имајући у виду сведочење првооптуженог Предрага Колувије, који каже да су му неки људи из полиције тражили да помиње Андреја Вучића, за кога сада знамо да није имао никакве везе са тим случајем’‘, рекао је Вулин.

Полиција ће, како је рекао, обратити пажњу и на то сведочење да утврди шта је истина.

ИЗВОР:
Линк

Related posts
Србија

Радови на аеродрому Росуље у Крушевцу при крају

Србија

Вечерас промоција књиге „Мајстор чаролије”

Србија

Продавци дају погрешне инструкције када роба треба да стигне купцима

Србија

АМСС упозорава возаче на мокре цесте

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Worth reading...
Владари неба на удару новог доба: Нестали орао брадан, мала дропља…
Translate »