КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

VUČIĆ U ALEKSINCU Projekat “Norveška za vas – Srbija” vredan je 4 miliona evra, a cilj je da se zaposle socijalno ranjivi

Projekat je vredan četiri 4.270.000 evra i usmeren je na teritorije nerazvijenih regiona. Primarni cilj je mogućnost zapošljavanja socijalno ranjivih grupa.

– Hoću da se zahvalim Norveškoj, više od 250 miliona evra donacija smo dobili od njih. Nismo samo ovde samo zbog novca, već zato što će se kroz njihove projekte naučiti kako da se lako i transparentno može raditi u lokalnim samoupravama – naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je za nas važno da se ide preko UNOPS-a jer samo tako možemo da znamo kome šta treba.

– Ljudi iz Žagubice su vredni, ali njihove žene su još vrednije, imaju radionice, strašno su vredne, svašta mogu da urade, a najvažnije je da njihovi proizvodi mogu da izađu na tržište, to su većinom žene poljoprivrednika kojima treba pomoći – kaže Vučić koji ističe da je posebno srećan zbog Novog Pazara i osnovne škole “Stefan Nemanja”, a Novi Pazar je u obnovi dodao i svog novca.

Ambasador Norveške, Arne Sanes Bjornstad
Ambasador Norveške, Arne Sanes Bjornstad

– Srbija se promenila značajno, stvari su se promenile na bolje, ali ima još izazova. Želimo da pomognemo da se smanji stopa nezaposlenosti. Imali smo dosta uspeha u manjim mestima, investiranja na lokalnom nivou, ali i obnovi lokaliteta za ostvarivanje turističkog potencijala. Tu smo da vas slušamo, ovo je prvi deo ovog projekta. UNOPS i norveška pomoć su samo instrumenti koji pomažu Srbiji, a vi treba pokažete kako pametno da se utroši novac – rekao je ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjernstad.

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljaju primeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija, kao i tekućih projekata i programa koji se u našoj zemlji realizuju uz pomoć Norveške.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »