КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Vučić sa Skotom: Nisam optimista, ali ako Priština ukine takse, Srbija je spremna za dijalog

U razgovoru sa Skotom o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine i situaciji u regionu, predsednik Vučić je istakao da je, neispunjavanjem jedinog uslova iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, usvajanjem platforme o pregovorima, formiranjem vojske Kosova i uvođenjem taksi na robu iz Srbije, Priština ukinula dijalog.

Kajl Skot

On je naglasio da je međunarodna zajednica ranije trebalo da se bavi problemima koji su doveli do zastoja u dijalogu, naročito pokušajima ukidanja taksi na srpsku robu.

„Nisam optimista, ali ako Priština povuče takse, Srbija je spremna da razgovara“, naveo je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ambasador Skot je naglasio da SAD podržava povratak dijalogu i istakao da je neophodno naći način za nastavak razgovora, jer je zajednički interes i Srbije i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da se postigne kompromis.

Ambasada SAD u Prištini: Ukidanje taksi važan kora za nastavak dijaloga

Amasada SAD ponovila je danas da je ukidanje sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije važan korak za nastavak dijaloga sa Beogradom.

“Verujemo da je ukidanje takse važan korak za nastavak dijaloga”, saopštila je Ambasada SAD u Prištini za prištinski Zeri.

Ambasada je to saopštila nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj prošle sedmice razgovarao sa američkim ambasadorom na KiM Filipom Kosnetom.

Na pitanje da li je sa Haradinajem i ovog puta razgovarao o taksama, iz američke Ambasade su rekli da ne komentarišu privatne sastanke.

Priština je meru o sto odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije donela 21. novembra prošle godine.

Ukidanje taksi traži i Evropska unija i cela medjunarodna zajednica.

Srbija je zbog te mere zaustavila dijalog.

Haradinaj, međutim, i dalje insistira na tome da će takse ostati na snazi dok Srbija ne prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Прочитајте још
Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Србија

Од уторка захлађење, последња недеља априла топлија

Србија

Јовановић за РТС: Следеће недеље три милиона датих вакцина

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »