КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Економија

Вучић: Фабрике и радна места могу да задрже младе у Србији

Вучић је рекао да га брине то што се мало деце рађа у местима као што је Смедеревска Паланка.

“Одлазак у иностранство младих се смањује, али веома мало деце се рађа и то морамо да променимо”, казао је Вучић током обиласка нове фабрике.

У фабрици тренутно ради 249 запослених, од чега је нешто мање од 200 жена, додао је Вучић и истакао да њихове плате много значе сваког породици.

“То доноси нешто бољи животни стандард и шансу да ти људи остану овде”, навео је Вучић.

Похвалио је локалну власт у Смедеревској Паланци што даје по 120.000 динара за свако дете.

Вучић је нагласио да је први пут дошао неки корејски инвеститор, као и да је њихова економија позната по иновативности.

Што више корејских компанија овде, биће боље за Србију, нагласио је Вучић.

Напоменуо је да је корејски инвеститор тражио место за нову фабрику у Албанији, Бугарској, Турској и Србији и да се одлучио за нашу земљу.

Председник Србије је рекао да је циљ државе, не само да та компаније остане код нас, него и да прошири своје капацитете.

Kyungshin Cable је отворио фабрику у којој ће производити делове за батерије електричних возила високе технологије, за европско тржиште.

Kyungshin Cable отворио фабрику у Смедеревској Паланци

Корејска компанија Kyungshin Cable данас је у Смедеревској Паланци отворила фабрику у којој ће производити делове за батерије електричних возила високе технологије, за европско тржиште.

Отварању фабрике присуствује председник Србије Александар Вучић.

Предсеник је у кругу фабрике, пре званичног пуштања у рад производног погона, одржао састанак са представницима корејске компаније и општине.

Kyungshin Cable ће у фабрици запослити 700 радника до краја 2022. године, а инвестиција је вредна 20 млиона евра.

Фабрика је изграђена за нешто мање од шест месеци, у индустријској зони Губераш.

Свечаности поводом пуштања у рад производног погона присуствују и генерални директор Kyungshin Cable Europe Јае-Кеун Сео, министарка привреде Анђелка Атанасковић, амбасадор Републике Кореје у Србији Хјонг-ћан Че и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Kyungshin Cable Europe у Смедеревској Паланци производиће компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Кyунгсхин успоставља систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је једно од три водића тржишта у свету, поред САД-а и Кине.

У питању је инвестиција од 20 милиона евра, прва у овом региону, након више од 60 година, која је обухватила изградњу фабрике, пратеће инфраструктуре и поступно запослење 700 радника до краја 2022. године, саопштила је компанија.

Компанија Kyungshin Cable Europe је део Кyунгсхин групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Кину, Пољску, Јужну Кореју и друге државе.

Корејска фабрка је основана 1974. године и лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију.

Има годишњи промет од 611 милиона долара. Ради у осам пословних објеката на три континента широм света.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Економија

Комисија условно изузела уговоре између Телекома и Теленора

Економија

Мали: За улагања у инфраструктуру 430 милијарди динара

Економија

Сточари и даље у губитку, ниска откупна цена млека

Економија

Премијерка Брнабић: Вучић до краја априла отвара још једну фабрику

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало
Translate »