КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Вести из Русије: Шта сте пропустили овог викенда (ФОТО – ВИДЕО)

Буран викенд у Русији, од протеста за ослобађање опозициног лидера Алексеја Наваљног, где је ухапшено више од 3.500 особа до почетка изградње контроверзног гасовода Северни ток 2 у водама близу Данске.

Што се тиче протеста имамо највећи број приведених на опозиционим скуповима у хисторији модерне Русије, преносе руски и светски медији. Велики број демонстраната је повријеђен на скуповима.

Масовни протести за Наваљног

Више од 3.500 демонстраната ухапшено је на демонстрацијама широм Русије у знак подршке затвореном критичару Кремља Алексеју Наваљном, медији су известили у недељу док су тужиоци истраживали могуц́е насиље “од стране органа реда”.

Хапшења су обележила највец́и број притвора на опозиционим скуповима у историји модерне Русије. Суботњи протести такође су попримили без преседана географске размере, захвац́ајуц́и десетинама хиљада људи који су изашли на протесте у 100 градова.

Запад је широко осудио “оштру тактику” која се користи против демонстраната, од којих је неколико повређено у сукобима са полицијом. Министри спољних послова ЕУ требало би да размотре свој одговор на притвор Наваљнија данас.

Северни ток 2

Руски брод чији је задатак да заврши контроверзни гасовод Северни ток 2 започео је радове у водама изван Данске, саопштила је компанија у недељу.

Руски брод (Фото: ДПА / ТАСС)
Руски брод (Фото: ДПА / ТАСС)

Рад на овом огромном пројекту настављен је у немачким водама у децембру након што је суспендован на скоро годину дана због претње америчким санкцијама. Европски парламент је у петак усвојио необвезујуц́у резолуцију којом се Брисел позива да блокира завршетак цевовода дужине 1.200 километара.

Завера о избеглицама

Бивша службеница америчке амбасаде у Москви Олесја Красилова и још двојица страних држављана оптужени су у петак за заверу за крађу стотина података из евиденције америчког програма за избеглице.

Олесја Красилова (Olesya Krasilova)
Олесја Красилова (Olesya Krasilova)

Красилова је наводно накратко приведена током службеног путовања у Шпанији почетком 2020. године, али јој је дозвољен повратак у Москву након што су њени адвокати „успели да докажу да је текући процес њеног изручења незаконит“.

Корона шала

Особа у зеленом костиму у облику коронавируса на чијем је предњем делу исписана реч Грипа („Грип“) примец́ена је међу 3.500 особа који су приведени током суботњих протеста за Наваљног.

Видеозапис хапшења изазвао је низ шала повезаних са вирусима, укључујуц́и неке коментаре који су славили „крај коронавируса“, ​​а други жалец́и да полицајци „нису били обучени у антитела“.

(МТ / АФП)

Прочитајте још
Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Русија

Путин оштро поручио: Наш одговор ће бити брз и жесток

Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Вучић у офанзиви на Никчић: Сумњива лица, логистика и финансије воде до Београда
Translate »