КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Недеља у Русији: Упркос хладноћи и полицијској бруталности неустрашиви Руси на улицама (УЖИВО)

nasilje nad ženama rusija

Протеклог викенда, 23. јануара, присталице Наваљнија марширале су у скоро 200 градова широм Русије, што је резултирало са више од 4.000 хапшења и десетина кривичних пријава против демонстраната, укључујуц́и кривичне пријаве против активиста који су наводно напали полицајце, па чак и демонстраната који су прекршили законске мере донешене због коронавируса.

Наставак протеста или како руски медији популарно називају “друга рунда протеста” наставила се данас широм Русије а опет су десетине хиљада грађана одлучиле подржати Наваљног и тражити његово ослобађање за које многи сматрају да је политички осмишљено. Неустрашиви грађани који су данас на улицама пишу нову хисторију протеста у Русији.

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Санкт Петербург протести
Санкт Петербург (31.01.2020)

Демонстранти су се окупили на тргу Пионерскаиа у близини Позоришта младих Бриантсев и кренули су Звенигородском улицом према тргу Сеннаиа, где је полиција измамљивала демонстранте и бацала сузавце против неких који су покушали да ослободе неколико притвореника. Активисти планирају да заврше скуп испред Позоришта младих Бриантсев.

У време писања овог текста, посматрачи су забележили више од 2.500 хапшења на протестима широм земље. Јулија Наваљнаја, супруга Алексеја Наваљног, једна је од данашњих притвореника.

ВЛАДИВОСТОК

Храбри Руси сз изашли на лед у Владивостоку. Демонстранти су били приморани да се повуку, иако су се полицајци вец́ припремили да их дочекају на обали.

„Редовни аутобуси превозе све који изађу на обалу“, извештава дописник „Новаиа“.

ТОМСК

Томск Русија Протести
Томск протести (31.01.2020)

Сада знамо за око 25 притвореника у Томску, укључујући 4 посланика градске Думе.

МОСКВА

Протести Москва Русија
Москва протести (31.01.2020)

Московска улица Олховскаја блокирана је полицијским комбијима, хапсе се демонстранти. Демонстранти скандирају „Пустите нас да прођемо!“ извештавају руски медији.

Отприлике 2.000 демонстраната окупило се у улици Олкховскаиа. «Овде могу да задржим 150 до 200 људи. Реците ми, да ли да их блокирам? » рекао је један полицајац за нереде полиције у телефонском позиву који су чули руски медији.

Мала група демонстраната окренула се и врац́а се према метро станици Красноселскаиа.

Забиљежен је и видео бруталног напада Московске полиције на ненаоружане жене.

Прочитајте још
ВестиСрбија

БИА спрелила акцију Хрватске тајне службе

ВестиСрбија

На Батровцима теретна возила чекају четири сата

ВестиСвет

СЗО: У свету више од 515.000 новозаражених

Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Русија на ногама: Десетине хилјада на протестима за ослобађање Наваљног
Translate »