Srbija Vesti

UŽIVO: Protesti, suzavac i juriš Žandarmerije na demonstrante u Beogradu

Građani Beograda, Novog Sada, Niša protestuju na ulicama svojih gradova. U oba grada izneli su zahteve za imenovanje novog Kriznog štaba, pozivaju na odgovornost komandanata u policiji nakon jučerašnjih protesta. Povređen lider PSG Sergej Trifunović. Oko 8.15 ispaljen prvi suzavac ispred Skupštine Srbije. Demonstranti bacali baklje ka stepeništu, Žandarmerija odgovorila jurišom, napravila kordon kod Ambasade Češke. Ima povređenih građana, među njima i lider Dveri Boško Obradović. Demonstranti su potisnuti sa platoa Skupštine.

Sukob među demonstrantima i kamenovanje sa policijom

Na raskrsnici Dečanske i Makedonske ulice, kod Doma omladine Beograda, došlo je do međusobnog sukoba okupljenih demonstranata. U jednom trenutku, grupa demonstranata krenula je da skandira “RTS, RTS” i delovalo je da će krenuti Makedonskom ulicom ka zgradi javnog servisa u Takovskoj. Međutim, deo demonstranta se potom potukao među sobom.

Potom su krenuli da ka kordonu žandarmerije bacaju baklje, kamenice, zbog čega su žandarmi bacili suzavac, a demonstranti su se razišli ka Trgu Republike.

U tom trenutku se iza kordona pojavila druga grupa demonstranta, koja je došla iz Kosovske ulice, i koji su nosili religijske simbole. Kad su se približili kordonu podigli su ruke i uzviknuli “polako, polako, bez nasilja”, i žandarmi su se povukli kako bi ih propustili.

Dok su prolazili demonstranti su aplaudirali, mahali žandarmima i rukovali se sa njima.

Tu je više od stotinu ljudi, a kordon je od oko 30 pripadnika Žandarmerije.

Pratite UŽIVO na N1 televiziji.

Dodajte komentar