КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиХроника

Умро дугогодишњи начелник МУП-а Предраг Марић

medija centar bg

Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић (56) преминуо је од ковида 19, јавили су данас београдски медији.

Марићу је инфекција корона вирусом потврђена 28. децембра.

Марић, који је био и члан Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса, преминуо је у КБЦ “Драгиша Мишовић” где је био хоспитализован.

Предраг Марић у Министарству унутрашњих послова Србије почео је да ради 1990. године, а 2003. године почео је да ради као начелник Одељења за инспекцијски наџор у тадашњој Управи противпожарне полиције, а начелник те управе постао је 2005.

Саветник министра унутрашњих послова постао је 2006. године, а 2007. године је именован за помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације.

На Криминалистичко-полицијској академији у Београду, од 2010. године предавао је предмет “Спречавање и сузбијање пожара, хаварија и експлозија”.

Одликован је орденом Националног реда за посебне заслуге у рангу витеза француске државе за посебан допринос приликом изградње система заштите и спасавања и самог Сектора за ванредне ситуације, а за преданост раду одликован је златном медаљом за ревносну службу 2011. године.

Прву награду поводом Дана Министарства унутрашњих послова за остварене резултате у раду добио је 2004. године.

Објавио је велики број стручних радова и чланака из области ванредних ситуација.

Написао је књигу “Тероризам и организовани криминал”, “Управљање ванредним ситуацијама” и “Промет експлозивних материја” и приручник “Управно-инспекцијски наџор у области заштите од пожара”.

Марић је рођен 1964. године у Смедереву, где је завршио основну и средњу школу, на Правном факултету у Београду дипломирао је 1990. године, а 2009. године завршио је специјалистичке студије.

Прочитајте још
Хроника

Ухапшени због сумње да су починили убиство у тучи

ВестиСвет

УАЕ одабрали прву жену кандидата за астронаута

БалканВести

Број незапослених у Словенији смањен за 6,1%

ВестиСрбија

Дачић: Жалосно би било да влада у Црној Гори падне због Сребренице

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Вучић у офанзиви на Никчић: Сумњива лица, логистика и финансије воде до Београда
Translate »