КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

Украјина увела санкције Россотрудничеству и низу других руских компанија

Rossotrudnicestvo ukrajina

Владимир Зеленски је својим декретом увео санкције против 10 физичких и 79 правних лица, укључујуц́и компаније регистроване у Руској Федерацији, Пољској, Естонији, Швајцарској и УАЕ.

  • Ставити на снагу одлуку Савета за националну безбедност и одбрану Украјине од 2. априла 2021. године о примени индивидуалних специјалних економских и других рестриктивних мера (санкција) – наводи се у тексту указа.

Указ ступа на снагу даном објављивања.

Санкције су уведене против 11 правних лица Руске Федерације, између осталог предузећима „322 Ваздухопловно предузеће за ремонт“, „514 Ваздухопловно предузеће“, „Севастопољска агрегатна фабрика“, „Центар за поправку бродова Даљзавод“,„Севромаш 2М“, „Снабком“, „Фабрика за специјалне агрегате“, „Специјална производно-техничка база Звездочка“.

Потпуни прекид контаката са Россотрудничество

Россотрудничество украјина
Представништво Россотрудничества у Украјини

Поред ових мера, Россотрудничеству је забрањено деловање подружница и представништава на територији Украјине, забрана јавних и хуманитарних активности, кампања, пропаганди, штампање и дистрибуција информативног материјала, као и употреба медија и информационих ресурса. Уводи се забрана закупа имовине, као и обављања било каквих трансакција. Раскидају се међувладини споразуми, заједнички пројекти и програми у хуманитарној, научној и другим сферама. Приступ у Украјини Интернет ресурсима које користи Россотрудничество и његово представништво у Украјини, укључујуц́и домене хттпс://рс.гов.ру, хттпс://укр.рс.гов.ру и друге, биц́е блокиран. Званичне посете и преговори се прекидају.

Прочитај још: Узбуна због руских војних активности на украјинској граници

Зеленски је 2. априла саопштио да је Украјински Савет за националну безбедност и одбрану увео санкције умешанима у шверц. Према наводима портала „Украјинска правда“ Савет је увео санкције против 10 руских компанија и Россотрудничества (Федералне Агенције за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу). Директор Россотрудничества Јевгениј Примаков изјавио је да та Агенција још није добила званична обавештења о санкцијама од украјинских власти.

Прочитајте још
Свет

ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији

Свет

Блинкен поручио: Кина погоршала пандемију кријући податке

ВестиСвет

УАЕ одабрали прву жену кандидата за астронаута

БалканВести

Број незапослених у Словенији смањен за 6,1%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Укизам (UKI Q) се шири Србијом, а деца пале иконе
Translate »