КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

U Paraćinu do kraja godine počinje rekonstrukcija mostova na Crnici

U Paraćinu bi do kraja ove godine trebalo da počnu radovi na rekonstrukciji i izgradnji sedam mostova na Crnici kako bi se povećala propusna moć i sprečile eventualne poplave kakve su zadesile tu opštinu u maju 2014. godine.

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin Vojislav Vasić rekao je novinarima da je angažovana projektantska kuća, po ugovoru sa paraćinskom opštinom, dostavila predloge idejnih rešenja budućeg izgleda četiri pešačka i tri drumska mosta, koje je neophodno rekonstruisati, na potezu od bazena “Prestiž” do velikog mosta u ulici Djuradja Brankovića.

“Projektantska kuća IG iz Banja Luke je u roku dostavila svesku idejnih rešenja gde su predvideli različite varijante za izradu projektno tehničke dokumentacije i kasnije za rekonstrukciju samih mostova”, rekao je Vasić. Projektanti su uvažili uslove Javnog preduzeća “Srbijavode” koje je nadležno za reku Crnicu, kao i lokalne samouprave i konsultantske kuće Štuki iz Švajcarske.

“Stručne službe opštine Paraćin izabraće jednu od predloženih varijanti mostova kako bismo mogli da udjemo u narednu fazu izrade projektno tehničke dokumentacije, do sredine ove godine, i nakon toga raspisali javni nabavku za rekonstrukciju mostova”, kazao je Vasić.

Istakao je da će na izbor idejnih rešenja uticati funkcionalnost mosta u smislu što bolje odbrane od poplava, ali i vizuelni …

Прочитајте још
Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Србија

Од уторка захлађење, последња недеља априла топлија

Србија

Јовановић за РТС: Следеће недеље три милиона датих вакцина

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »