Balkan Vesti

Svečani defile povodom 9. Januara – Dana Republike Srpske

“Sigurna sam da je Srpsku očuvala ljubav našeg naroda i ta ljubav čuvaće je i dalje. Naša obaveza je da budemo jedinstveni i da budemo okupljeni oko interesa Republike”, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas na svečanom defileu povodom Dana Republike.

Zvaničnici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, gosti iz Srbije i ruski ambasador Petar Ivancov stigli su na Trg Krajine gdje su dočekali učesnike svečanog defilea.


Komandir počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitormir Petričević je predao raport predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.


Na svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci je danas promovisano i prvo oklopno vozilo proizvedeno u Srpskoj – “Despot“, kompanije “Tehnički remont Bratunac. što je izazavalo posebnu pažnju građana.


Svečanom defilu prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama Republike Srpske i Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Defileu prisustvuju i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić, pripadnici Trećeg /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, predstavnici diplomatskog kora, te zvanice iz javnog i društenog života i brojni građani.

Dodajte komentar