КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

БалканВести

Смењени директори управа у Црној Гори и сви њихови помоћници

Како јавља портал Цдм.ме, смењени су директори: Пореске управе Момир М. Мугоша, Управе царина Владан Јоковић, Управе за имовину Блажо Шарановић, Управе за некретнине Драган Ковачевић, и директорка Управе игара на срећу Милена Савовић Баптиста.

Директор Управе за некретнине Драган Ковачевић се, наводи портал, налази у Истражном затвору због сумње да је злоупотребио службени положај. Он је крајем прошле године ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва и одређен му је притвор до 30 дана.

На основу Уредбе о изменама и допуни уредбе о организацији и начину рада државних управа, Пореска и Управа игара на срећу спојиће се у Управу прихода, а управе за некретнине и имовину у Управу за катастар и државну имовину.

“Директорима Пореске управе, Управе за игре на срећу, Управе за некретнине и Управе за имовину, као и лицима која врше послове високог руководног кадра у овим органима, мандат престаје даном ступања на снагу ове уредбе”, објављено у Службеном листу од 5. јануара 2021.

Посланица ДПС-а Сузана Прибиловић је изјавила јуче да нова власт нема законског основа за разрешење директора управа, као ни законског разлога за престанак њиховог мандата, напомиње Цдм.ме.

“Нова власт на њих врши незаконит притисак да поднесу оставке, а ако то не учине, нова власт ће без икаквог основаног разлога и потребе укидати поједине органе управе, спајати их, само како би реализовали своја политичка обећања и очистили управу по дубини за своје политички подобне кадрове”, рекла је Прибиловић.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиСрбија

Ђурић уверен да ће Србија имати добре односе са САД

ВестиСрбија

Објектив: Мика Алексић је радио за Државну безбедност! Преко деце су пратили њихове родитеље

ВестиСвет

Бајден враћа Америку у СЗО!

ВестиРусија

Путинова палата има много заједничког са Берлусконијевом вилом (ФОТО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Снажан землјотрес на граници између Русије и Монголије
Translate »