Balkan Vesti

Silovanja, ubistvo, potera: Balkanci pune naslovne strane u Nemačkoj

pucnjava balkanac u nemackoj

Ne treba zaboraviti da je onih koji čine zločine mnogo manje u odnosu na sve naše medicinske radnike koji u ovom trenu u toj istoj zemlji spasavaju živote.

Silovanje, ubistva, bežanje od policije, divljane kolima po centru grada… Balkanci pune strane nemačke štampe, a vesti nimalo nisu lepe. Samo u poslednja četiri dana Nemačka se suočila sa tri zločina čiji su počinioci bili Srbi i Bosanci.

Vest o Siniši K, serijskom silovatelju koji je zlostavljao nekoliko žena u Berlinu, zgrozila je kako ovu, tako i našu zemlju. Kako javlja Bild, 29-godišnji državljanin Srbije uhapšen je 14. jula. Muškarac je optužen za osam silovanja ili pokušaja silovanja u i oko Berlina od 12. juna.

Serijski silovatelj iz Srbije, koji je posle nekoliko nedelja potrage uhapšen u Berlinu, sa svojim žrtvama “razgovarao je ljubazno na engleskom i pitao ih za pravac”. Ali onda je Siniša K. (29) postajao brutalan, odvlačio žene na udaljena mesta, davio ih i zatim silovao.

Posle više od četiri nedelje istrage berlinske i brandenburške policije, u utorak je uhvaćen kod jezera Vanze, samo nekoliko sati nakon što je silovao jednu ženu. Siniša K. je u Berlinu živeo sa Milijanom M. poreklom iz BiH, koja je 9. juna pred kraj trudnoće otišla kući da se porodi. Navodno je Siniša K. samo tri dana kasnije, 12. juna, silovao maloletnicu u Berlinu.

Siniša. K je došao u Nemačku 2019. nakon što je u svojoj domovini izdržao petogodišnju zatvorsku kaznu za krađu i silovanje. Potiče iz Melenaca u Banatu.

Bosanac ubio ženu

Nasilju nad ženama tu nije bio kraj. Muškarac poreklom iz BiH osumnjičen je juče da je ubio 54-godišnju suprugu u nemačkom gradu Limburgerhofu, saopšteno je iz policije i javnog tužilaštva u Frankenthalu.

Kako navode nemački mediji, 55-godišnji muskarac uhapšen je u četvrtak ujutro, a prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Muškarac je pozvao službe hitne pomoći jer mu nije bilo dobro.

Službenici hitne pomoći su, po dolasku u njihovu kuću, otišli u spavaću sobu gde je žena ležala mrtva na krevetu. Kako su rekli, zasada oni sumnjaju na ubistvo.

Haos u Berlinu

Policija je imala pune ruke posla i kada je u četvrtak popodne htela da izvrši pretres automobila marke “BMW” kojim je upravljao Srbin.

Međutim, umesto da stane, on je stao na gas i počeo da beži od pripadnika organa reda, a jedan od njih je zapucao pošto je vozilo krenulo policajcu.

Automobil je zakačio više vozila, pošto se zatekao u gužvi. Kada je vozač pokušao da okrene “BMW”, zakucao se između dva automobila i zaglavio se.

Srbin je istrčao iz automobila i pokušao da pobegne, ali su ga policijajci sustigli i uhapsili. Kako tvrde nemački mediji, policija je posle hapšenja u BMV-Wu pronašla 35.000 evra u novčanicama od 100 i 200 evra.

(Telegraf.rs)

Dodajte komentar