Rusija Vesti

Rusko ministarstvo finansija: Nameravamo da kupimo strane valute

Rusko ministarstvo finansija saopštilo je danas da će početi da kupuje strane valute na otvorenom tržištu sledeće nedelje, pet meseci pošto je suspendovalo takve kupovine da bi podržalja rublju.

Ministarstvo je navelo da planira kupovinu za 265,8 milijardi rublja (četiri milijarde dolara) izmedju 15. januara i 6. februara tempom od 15,6 milijardi rublji (230 miliona dolara) dnevno.

Ruska centralna banka, koja kupuje strane valute u ime ministarstva, obustavila je kupovinu na otvorenom tržištu u avgustu pošto je rublja izgubila vrednost sa strahovima oko mogućnosti za nove sankcije SAD Rusiji.

Od tada je smanjena pretnja od novih sankcija zbog političkog zastoja u SAD. Rusko ministarstvo finansija nije dalo objašnjenje za nastavak kupovine deviza ili obima.


1 Komentar

  • Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
    Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte komentar