КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Радници фирме Фијат пластик настављају штрајк

Радници крагујевачке фабрике Фијат пластик која производи бранике за аутомобиле „500Л“ наставиће сутра једночасовни штрајк упозорења јер се послодавац није огласио поводом њихових захтева поводом смањења зарада, речено је Бети у Штрајкачком одбору.

Први једночасовни штрајк упозорења је одржан 12. јануара од 11 до 12 часова, а према наводима представника Штрајкачког одбора одзив радника је био више од 90 одсто.

Штрајкови заказани за јуче у другој смени и данас су отказани пошто фабрика не ради до сутра, као ни фабрика ФЦА (Фијат Крајслер аутомобили Србија).

Сутра ће штрајк упозорења бити одржан у другој смени од 19 до 20 часова. Штрајк упозорења је започео због тога што је послодавац смањио плате, тако што је за више од пола умањио регрес.

Штрајкачки одбор је послодавцу упутио захтеве да се регрес исплаћује у висини просечне зараде у Србији, топли оброк 20 одсто просечне зараде у Србији, а 65 одсто основне зараде за дане плаћеног одсуства.

Радници траже накнаду за минули рад у висини од 0,5 одсто по години радног стажа и исплату рада на државни празник од 120 одсто преко основне зараде.

У Самосталном синдикату Фијат пластик раније су указивали да послодавац врши притисак на раднике да се одрекну права на штрајк у трајању од три године због чега они већ четири године одбијају да потпишу Колективни уговор.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Зашто Владимир Путин још увек није примио вакцину Спутњик В?
Translate »