КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Путинова палата има много заједничког са Берлусконијевом вилом (ФОТО)

Putin i Berluskoni

Фондација за борбу против корупције објавила је данас планове изградње и фотографије ентеријера палате председника Владимира Путина у Геленџику. Инсајдер је открио изненађујуће многе сличности између Путинове палате и виле бившег италијанског лидера Силвија Берлусконија. Стадион, амфитеатар, вештачко језеро, тајни тунел, сале за ноћне забаве – изгледа да је Путин био веома импресиониран посетом вили Берлускони на почетку своје владавине и изградио је себи нешто слично, али у ентеријеру Зимске палате.

Бивши премијер Силвио Берлускони, који је током своје каријере био у средишту корупције и мафијашких скандала, такође је био симбол прекомерне жудње за “слатким животом”, која је чак представљена у чувеном филму Паола Соррентина. Па ипак, чак и његова вила је бледа упоређујући је са Путиновом палатом. Тако је злогласна вила „Цертоса“ на Сардинији у власништву Берлусконија, четири пута мања од Путинове палате – њена површина је само 4,5 хиљада квадратних метара наспрам 17,6 хиљада квадратних метара Путинове палате на рту Идокопас код Геленџика. Берлусконијеве “шуме” заузимале су само 120 хектара. Територија Путинове резиденције налази се на 7800 хектара, што укључује шуму, планину и властиту плажу. И вила и палата налазе се на самој обали мора, пише Инсајдер.

Putinovo palata na crnom moru
Путинова палата на Црном мору

Тајна служба ФСО чува Путинову палату, а у време каријере Берлусконија такође су и нјегову вилу чувале тајне службе.

Putinova palata
Путинова палата (Фото: ИНСАЈДЕР)

На територији своје виле Берлусцони је саградио амфитеатар у грчко-римском стилу и опремио фудбалско игралиште. Поред тога, у близини виле је изграђено вештачко језеро са острвом.

Putinov amfiteatar
Путинов амфитеатар (лево); Берлусконијев амфитеатар (десно)

Путин је изградио амфитеатар (вец́ је неколико пута обнављан), али је уместо фудбалског терена изградио спортски комплекс са хокејашком ареном, скривен у планини испод хелиодрома. Како год, није одустао од вештачког језера, али је поред њега изградио још једну малу куц́у и положио винограде, а такође је изградио мост преко клисуре.

Берлускони никада није сањао Путиновим размерама – вила италијанског политичара била је окружена са 42 хектара засада маслина, винограда и медитеранских воц́њака, док само Путинови виногради заузимају 300 хектара.

Putinov SPA centar
Путинов СПА центар налази се усред винограда

Занимљиво је да су Берлускони и Путин за себе изградили тајне тунеле. Берлускони – за силазак у вештачки вулкан са пец́ином, а Путин – за пролазак са планине на плажу.

Berluskonijeva špilja ispod veštačkog vulkana
Берлусконијева шпиља испод вештачког вулкана
Putin nargila
Путинова соба за наргиле

Скандал око Берлусконија почео је након објављивања снимљених фотографија са забаве у његовој вили 2009. године (завршило се кривичним поступком, јер је међу проституткама било малолетника).

Путин се још није суочио са кривичним поступком, али су у његовој палати пронађене и посебне просторије за забаве – на пример, сала за наргиле са пилотом за зафркавање, соба за аквадикотеку, као и приватни казино. У било ком тренутку, забава се може преселити у салу са мермерном кадом и ступовима или у комплекс са спаваћим собама.

Сусрет Путина и Берлусконија 2003. године

Берлускони је 2012. продао своју вилу за 470 милиона долара. ФБК је Путинову палату проценио три пута више – око 100 милијарди рубаља.

Подударности палате и виле највероватније нису случајне. Путин је први пут посетио Берлусконијеву вилу 2003. године и очигледно је био веома импресиониран. А вец́ 2005. године започета је градња палате на рту Идокопас.

Прочитајте још
ВестиСрбија

БИА спрелила акцију Хрватске тајне службе

ВестиСрбија

На Батровцима теретна возила чекају четири сата

ВестиСвет

СЗО: У свету више од 515.000 новозаражених

Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
ХОРОР: Страшне сцене из вртића на Вождовцу
Translate »