КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Русија

Путин оштро поручио: Наш одговор ће бити брз и жесток

putin-fsb

Русија ће дефинирати црвену линију у односима с другим земљама на основу сваког појединачног случаја, изјавио је руски предсједник Владимир Путин у обраћању Савезној скупштини.

– Русија нема намеру да спали мостове у односима са противницима, али ако то траже, онда се морају спремити за жесток одговор – рекао је Путин у годишњем обраћању Федералној скупштини – посланицима Државне думе и сенаторима Савета Федерације.

– Организатори било каквих провокација против Русије зажалиће као што никада нису – поручио је Путин.

Критике на рачун Путина и Кремља

ГРУ, СВР и руски ФСБ

Владимир Путин нашао се на мети критика како јавности, тако и појединих блиских сарадника ради аматерских потеза руских тајних служби по свету.

Од почетка 2021. године протерано је више од 40 руских дипломата и уведене су нове или пооштрене старе санкције Русији и компанијама које раде уско са руским тајним службама.

Сједињене Државе, Немачка, Пољска, Чешка Република, Буагрска, Колумбија само су неке од земаља које су протерале руске дипломате и прогласиле их персона нон грата због малициозних активности проведених од стране руских обаештајних служби.

Главна обавештајна управа/Војна обавештајна служба познатија као ГРУ, Федерална служба безбедности (ФСБ) и Спољна обавештајна служба (СВР) су носиоци најтежих напада на суверенитет других земања.

Последњи примери су доказ да руски безбедносни систем на челу са Путином не мари за последице, па је тако разоткривена највећа афера у Бугарској хапшењем више особа повезаних са војнообавештајном службом ГРУ, Италија је протерала руске дипломате и ухапсила капетана моранрице због продавања поверљивих докумената НАТО-а, Чешка Република је протерала чак 18 дипломата повезаних са експлозијом муниције где су погинула две особе, а Сједињене Државе протерале су десет дипломата и увеле оштре санкције Русији и руских компанијама које сурађују са поменутим безбедносним службама.

Прочитајте још
Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

ВестиРусија

Русија: Пао хеликоптер код Калињинграда, двоје спасено, један нестао

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији
Translate »