КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Profesorka Ekonomskog pokrenula disciplinski protiv studenta

Na beogradskom Ekonomskom fakultetu započet je disciplinski postupak, prvi takve vrste, koji je pokrenula profesorka tog fakulteta Danica Popović protiv jednog sudenta, koji je na jednoj, nedavno održanoj tribini na temu akademske časti izneo mišljenje da profesorka Popović nije kompetenta da o tome govori.

Student Aleksandar Jakšić, koji na master studijama ima prosek 10, „osumnjičen“ je da je rekao da Danica Popović „prodaje ispite u kabinetu“, a on je danas tvrdio da su mu te reči imputirane.

Jakšić je danas, na prvom disciplinskom „ročistu“ na fakultetu, a naredno se može očekivati za tri nedelje, kada će reč imati svedoci, ali i kada će biti prikazan video snimak njegovog obraćanja na pomenutoj tribini, više puta ponovio i da je spreman na poligraf da bi dokazao da su mu imputirane reči koje nije izgovorio – da Danica Popović „prodaje ispite u kabinetu“.

Jakšić je naveo da je na tom skupu tačno rekao: „I u mojoj generaciji bilo je studenata koji su javno govorili da ste određenim kolegama upisali ocene u kabinetu, bez ispitnog roka, bez polaganja, što je sve samo ne akademski časno“, rekao je student i dodao da je odmah nakon toga rekao da ne može da tvrdi da je to istina, zato što to nikada nije video.

„A da sam Vas ja video, ja bih vas prijavio sigurno, organima fakulteta i univerziteta“, rekao je Jakšić. On je rekao da niko, nikada nije pokušao da ga „omalovaži i oblati na tako nečastan i neutemeljen način, na koji je to učinila profesorka Popović“, pokrenuvši protiv njega disciplinski postupak.

On je za profesorku rekao i da je „glasna manjina“, a da je naše društvo u ogromnom problemu, jer nedostaje hrabrosti da se osobama poput Danice Popović kaže da su manjina, samo zato što su, istakao je, glasna manjina.

Jakšić je rekao da njega lično ništa neće zaplašiti i sprečiti da iznosi lično mišljenje.

„Možemo da diskutujemo da li navodi kao takvi u jednoj argumentovanoj raspravi imaju težinu ili ne, ali je moje pravo da iznosim navode“, rekao je Jakšić i najavio da će, kako bi zaštito sve oni koji kritički misle, od rektorata tražiti da se izmeni pravilnik o disciplinskoj odgovornosti studenata.

Profesorka Popović iznela je da je nedopustvo to što je Jakšić rekao da ona „prodaje ispite“, i dodala da od njega, kada već tako nešto tvrdi, zahteva da čuje „kome, za koliko para i kada je prodavala ispite“.

Pravni zastupnici profesorke Popović naveli su da svaki pojedinac odgovara za ono šta kaže, ali i ako prenosi tuđe reči, koje nisu istinite.

Porfesorka inače traži da se Jakšić udalji sa studija, dok su članovi komisije rekli da to je to moguće samo u slučaju da je neko doveden u životnu opasnost, što ovde nije slučaj.

Prvom „ročištu“ prisustvovali su, u svojstvu „svedoka“ profesorke Popović, između ostalog, akademik Dušan Teodorović, novinar Ljiljana Smajlović, Vladica Cvetković, Galjina Ognjanov, direktorka Biznis infop grup Biljana Stepanović.

Od komisije se čulo da su do sada postupci porotiv studenata vođeni samo u slučajevima prepisivanja na ispitu, ili zbog korišćenja mobilnih telefona.

Članak Profesorka Ekonomskog pokrenula disciplinski protiv studenta se pojavljuje prvo na Bizlife.rs.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »