Srbija Vesti

Premijerka Brnabić: Promene u kulturi su moguće

Brnabić je na konferenciji za novinare rekla da je njen posao da se bavi problemima i da je poboljšanje uslova rada u Narodnom pozorištu u Beogradu jedan od prioriteta.

Narodno pozorište zaslužuje novu opremu, a potrebno je rešiti i problem prokišnjavanja i vlage, predočila je Brnabić i navela da će u taj posao da se uključi Kancelarija Vlade Srbije za javna ulaganja. Brnabić je obećala i da će za „infrastrukturne radove u kulturi“ biti obezbeđeno 20 miliona evra iz kredita. Prioriteti su, kako je nabrojala Brnabić, poboljšanje uslova rada u Narodnom pozorištu u Beogradu, obnova pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju i izgradnja zgrade za Fakultet muzičke umetnosti.

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić je rekla da je ovogodišnji budžet te kuće 907 miliona dinara i da su u tu sumu uključene i plate za 648 zaposlenih. Priprema se Konjovićeva opera „Koštana“ po romanu Bore Stankovića, a dramski deo priprema premijeru „Nečiste krvi“, istakla je Vujić. Vujić je napomenula i da balet Narodnog pozorišta priprema predstavu Labudovo jezero.

Dodajte komentar