КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Промо

Позив: Онлине трибина “Положај позоришних уметника у доба короне и потенцијална решења”

Pozoriste-promo-слика

Онлине трибина под називом “Положај позоришних уметника у доба короне и потенцијална решења” у организацији младих креативаца окупљених око пројекта ПлаyБоџ биће одржана 27. јануара са почетком у 20х путем Зоом платформе.

Говорници трибине бавиће се проблемима, али и потенцијалним решењима која ће театар вратити гледаоцима, а посао уметницима и самом театру. Позоришта се суочавају са огромним губицима, као и сами глумци. Прелазак позоришта у онлине оквире појавио се као потенцијално решење. Ипак, на том путу стоје бројни правни проблеми нарочито са ауторским правима. О свему томе, али и још много чему говориће учесници трибине, где ће на самом крају и публика имати прилике да поставља питања и добије одговоре.

“Ово је јединствена прилика да се као позоришни ствараоци и љубитељи позоришта састанемо у виртуелном простору и, искрено се надам, започнемо традицију оваквих сусрета у будућности. Учесници трибине ће имати прилику да отворено продискутују о изазовима са којима се сусрећу позоришни уметници у доба пандемије, предложе креативна решења и укажу на бројне могућности које са собом носе нове сарадње. Трудићемо се да максимално искористимо ограничено време наших гледалаца да укажемо на неке од начина на које је публици могуће пружити незаборавно искуство уживања у омиљеним представама посредством нових медија”, изјавио је организатор трибине и аутор пројекта ПлаyБоџ Иван Јанковић.

Учесници трибине:

1) Директор Театра Вук и глумац Светислав Буле Гонцић
2) Професор са ФМК Горан Томка
3) Директорка маркетинга позоришта Бошко Буха Ивана Дедић
4) Аутор пројекта ремедијације позоришта ПлаyБоџ Иван Јанковић
5) Адвокат Душан Милетић

Организатор трибине је аутор пројекта ПлаyБоџ Иван Јанковић и његов креативни тим. ПлаyБоџ је платформа за ремедијацију позоришта, односно доступност позоришта у онлине оквирима. Циљ платформе је да омогући публици приступ представама различитих позоришта из читаве Србије без обзира на то где се налазе. Аутор пројекта је студент мастер студија Факултета за медије и комуникације Иван Јанковић.

За приступ трибини због ограниченог броја места потребно је пријавити се ОВДЕ.

Прочитајте још
Промо

Дигитал Фашион Wеек: Прва дигитална модна манифестација

Промо

Хибридни догађај: Еминентни струшнјаци на МЕКСТ конференцији

Промо

CINEPLEXX 4D: Викенд за целу породицу

Промо

Први ВР фестивал у Србији – 4.0 Фест

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »