КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Porsche takođe varao na testu emisije štetnih gasova!

S vremena na vreme se pojavi neka vest o tome da je još jedan proizvođač automobila varao na testovima za emisiju štetnih gasova. Najnoviji proizvođač automobila koji se našao na “optuženičkoj klupi” je Porsche.

Izgleda da su na testovima emisije C2, koja je direktno povezana s potrošnjom goriva, varali svi proizvođači. Najnoviji primer je donedavno aktuelni Porsche 911, serije 991. Porsche je po svemu sudeći lažirao rezultate testova na modelima koji su se proizvodili u periodu između 2016. i 2017. godine.

Kako javlja nemački biro za motorna vozila KBA, uočena je veća količina ugljenikovog dioksida od propisane. Za sada se ne navodi koliko je prekoračenje, ali se u izveštaju kaže da će biti obaveštene američke resorne institucije EPA i CARB, budući da pola ukupne produkcije modela 911 ide na američko tržište.

Oliver Blum, šef firme iz Zufenhauzena, već je kontaktirao Andreasa Šeuera, nemačkog saveznog ministra za saobraćaj. On ga je i obavestio o merama koje će se preduzeti kako bi se ispravila greška.

Neophodne su dogradnje na izduvnom sistemu modela 911 (991), u vrednosti 5.000 evra po autu. Ovi popravke će se obaviti besplatno u ovlašćenim servisima.

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »