КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Porsche će lansirati nekoliko varijanti modela 911 GT!

Izvršni direktor kompanije Porsche, Oliver Blum, naveo je da je brend na čijem je čelu, više nego ikada posvećen GT varijantama nove generacije modela Porsche 911 (992).

Tokom nedavnog intervjua, Blum je rekao da Porsche planira veći broj GT varijanti za novu generaciju modela 911. Naime, on je istakao da je slična strategija doprinela tome da poraste prodaja prethodne generacije ovog modela. Razlika je u tome što je za generaciju 991 ova strategija primenjena pre sam kraj proizvodnje. Zapravo, Porsche je prodao više primeraka prethodne generacije modela 911 u poslednjoj godini proizvodnje nego što je to bio slučaj sa bilo kojom prethodnom generacijom.

Zvaničnici kompanije smatraju da je za to delom zaslužno postojanje većeg broja varijanti. Upravo iz tog razloga nemački brend planira da tu stretegiju primeni od samog starta. To je Blum i potvrdio ali nije zalazio u detalje.

U svakom slučaju, znamo da nas čeka nekoliko varijanti modela 911 GT. Prva je novi GT3, koji je već nekoliko puta uslikan prilikom testiranja. Nakon tog modela stiže i GT3 RS model, a nakon toga, ko zna… Porsche bi mogao konstruisati novi GT3 Touring, GT2, GT2 RS, ali i neke verzije koje nismo viđali u prošlosti.

Porsche 911 GT Porsche 911 GT

Jedna stvar koja bi mogla ubediti potencijalne kupce da se odluče baš za neku GT varijantu jeste ta što će ti modelim zadržati atmosferske agregate. Pretpostavlja se da će šestocilindarski agregat iz modela 992 GT3 imati zapreminu četiri litara. Takođe se navodi da bi taj agregat mogao razvijati i do 542 konjske snage.

Osim toga što je potvrdio da nas očekuje nekoliko varijatni modela 911 GT (992), Blum je naveo i da nema potrebe da se u buduće 911 modele instaliraju sistemi autonomne vožnje.

Porsche 911 GT

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »