КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

лумилор

Јесте ли икада замишљали да једног дана можете да “укључите” боју на свом аутомобилу или мотоциклу-мотору? Ако јесте. онда је “ЛумиЛор” боја право решење за вас! ЛумиЛор је прва и једина патентирана електролуминисцентна боја која може осветлити практично сваку чврсту површину.

До недавно су такве ствари биле само дигитална илузија која је била могуц́а уз помоц́ софтвера за обраду слика или видео записа, али ЛумиЛор боја данас, то претвара у стварност.

Луминесцентна боја постоји вец́ деценијама, али никада није изгледала тако кул као генијални изум боја поод именом “ЛумиЛор”. Флуоресцентне и фосфоресцентне боје одржавају свој сјај само кратко време након што су изложене дуготаласном ултраљубичастом (УВ) зрачењу, док радиолуминисцентна боја садржи малу количину радиоактивног изотопа помешаног са радиолуминисцентном фосфорном хемикалијом.

Лумилор, први светски премаз електролуминисцентима, захтева само електричну струју да би постигао свој сјајни ефекат и може се користити за стварање светлосних ефеката које изазивају одушевљење и позитивне реакције свих који су видели ову боју на делу.

Без обзира да ли покушавате да свој на пример, спортски аутомобил учините још привлачнијим за око или ц́ете истакнути изглед на новом бициклу, електролуминисцентна боја ц́е сигурно привуц́и велику пажњу.

ЛумиЛор је био замисао Андија Зсинка, сликара са преко 25 година искуства. Једног дана, 2009. године, док је делио пиво са неким пријатељима, Анди је замислио решење које ц́е му омогуц́ити да контролише сјај боје и учини да траје сатима.

Зсинко је почео да истражује начине како да своју идеју оствари, а до јуна 2010. вец́ је имао прототип којим је насликао мотоцикл Кавасаки Полице 1000 из 1976. године, који је показао својим пријатељима. Њихов позитивно шокиран израз лица је остао дуго на лицу када је притиснуо прекидач и боја је почела да светли, и тако је рођена “Дарксиде Сциентифиц”, компанија која стоји иза ЛумиЛор-а.

Према наводима вондер ворлд-а на пример ако бисте средину лимузине-аутомобила, покривали ЛумиЛор бојом само за боју морали бисте да платите око 15.000 америчких долара. Ипак верујемо да би мало људи хтело да прекрију цео аутомобил “електричном бојом”, али ипак би и мање површине и даље коштале неколико хиљада долара, плус трошкови ибраде.

Али, ако бисте желели да префарбате своју мотоциклистичку кацигу с ЛумиЛор бојом, то би вас изашло око око 350 долара плус трошкови израде.

На несрец́у, Анди Зсинко је преминуо 2015. године, али његово наслеђе живи у тиму који је оставио иза себе, посвец́еним појединцима који деле његове циљеве и тежње.

Прочитајте још
Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Ауто

Sportska, privlačna, ekonomična – Nova Opel Corsa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Служење војног рока – приоритет ка стварању националног јединства
Translate »