Ekonomija

Otvoren Media Jam hakaton

Media Jam hakaton, dvodnevni događaj posvećen podkastima u organizaciji USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija i Impact Hub-a u Beogradu, počeo je danas u Beogradu.

Medijsko tržište u Srbiji može imati velike koristi od podkasta – audio i video forme sadržaja koja se globalno širi, a postaje sve popularnija kod mlađe publike u Srbiji.

Učesnici ovog događaja dobili su priliku, prostor i podršku stručnjaka da tokom dva dana razviju održivo rešenje za svoj podkast ili naprave koncept nove platforme koja će služiti kao baza znanja za celu podkasting zajednicu u Srbiji.

Najuspešniji timovi i rešenja osvojiće vredne nagrade, kao što su odlazak na konferenciju „Podcast Day“ u London i višemesečno mentorstvo, prostor za rad, snimanje i distribuciju podkasta. Tim koji razvije najbolji koncept za održivu platformu, dobija mentorstvo i mogućnost da aplicira za finansijsku podršku od USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija, za dalji razvoj platforme.

„Reklamno tržište za podkaste nastavlja da raste i veliki svetski brendovi sve više koriste ovaj format za reklamiranje. Podržavajući ovakve događaje, nadamo se da ćemo pomoći saradnju srpskih medija i IT zajednice da razvije i testira nova rešenja za razvoj, distribuciju i monetizaciju digitalnog sadržaja. Kada se realizuju, ovakva digitalna i podkasting rešenja omogućiće medijima da budu ekonomski održiviji, dok će građani Srbije imati bolji pristup različitim informacijama i programskim sadržajima kroz nove digitalne formate i kanale“, kazao je otvarajući Media Jam hakaton Majk de la Rosa, direktor misije USAID-a u Srbiji.

„Najznačajniji doprinos podkasta srpskom medijskom tržištu je u domenu raznolikosti i inovativnosti programskog autorskog sadržaja“, rekla je dr Ana Martinoli, vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i teoretičarka medija.

„Za postizanje punih kapaciteta podkasta kod nas, osim animacije auditorijuma, biće neophodna podrška i prepoznavanje medijske regulative, medijske industrije i industrije oglašavanja i marketinga“, dodala je Martinoli.

Nenad Ružić želi da sa svojim timom razvije podkast o sportu i talentovanim ljudima, kao i o uticaju sporta na širi društveni kontekst.

„Ideja našeg podkasta je da kroz ove teme promovišemo društvene vrednosti i ulaganje u sport. Očekujem da ću na hakatonu dodatno razviti ovu ideju i dobiti savete kako da razvijem održiv biznis“, kaže Ružić.

Njegov tim se takmiči sa drugim timovima koji će svoja rešenja i ideje predstaviti stručnom žiriju koji će odluku o pobednicima doneti drugog dana hakatona, 13. aprila. Sama inicijativa USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija i Impact Huba da pruži podršku domaćim podkastima se ovde ne završava. Impact Hub je napravio dve kabine za za podkast koje će zainteresovani podkasteri moći da iznajme, a nastaviće i sa mentorstvom, direktnim radom i razvojem platforme koja će koristiti celoj zajednici.

Izvor > Bizlife.rs.

& Komentara

  • Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
    Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

Dodajte komentar