КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиХроника

Оптужен чувар Народног музеја због крађе бодежа

Оптужни предлог против њега суду је поднело Прво основно јавно тужилаштво у Београду, које у овом случају наставља истрагу јер је, како наводи, у кривичној пријави Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) наведено да је током јула и августа 2019. године нестало чак 41 предмет из збирке метала Народног музеја.

Тужилаштво подсећа да је по пријави СБПОК, 12. марта прошле године ухапсило С.Ј. који се на саслушању тада бранио ћутањем.

Током истраге испитан је велики број сведока, прикупљена је документација те извршен увид у снимке камера, након чега је тужилаштво поднело суду оптужни предлог против С.Ј. због крађе поменутог бодежа.

Имајући у виду да је након детаљне истраге и у сарадњи са СБПОК- ом и представницима музеја, тужилаштво прикупило доказе само за овај бодеж , СБПОК-у је поднет додатни захтев за прикупљање потребних обавештења, поводом нестанка још 40 комада из музеја.

Од СБПОК-а се захтева да настави са откривањем и других извршилаца и узврђивање њихових идентитета, тачније да настави расветљавање и утврђивање околности под којима су нестали наведени предмети.

“Када Министарство унутрашњих послова предузме све мере и радње везане за захтев и достави тужилаштву нову пријаву, тужилаштво ће у том поступку спровести истрагу и донети одлуку, о чему ће такоде јавност бити обавештен”, кажу у тужилаштву за Танјуг.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Хроника

Полиција блокирала кућу Беливука у Ритопеку

Хроника

Пронађено тело мушкарца у кући која је горела

Хроника

Остаје у притвору: Мирослав Алексић оптужен за девет кривичних дела

Хроника

Ухапшени због сумње да су починили убиство у тучи

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
ЦРНА СЕДМИЦА за руске обавештајце: Бугарска раскринакала шест особа повезаних са руском тајном службом
Translate »