КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Балкан

Они који нас нападају и вријеђају нијесу помогли побједи Кривокапића, а ДФ му је обезбиједио и новац и активисте!

Здравко Кривокапић је дошао као предлог овдашње више црквене јерархије за првог на листи наше коалиције. То је био и услов да они подрже нашу листу на изборима, казао је Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а.

“Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Гојко Перовић, овог мелемног вјерујућег човјека треба да прихватите на прво мјесто ваше коалиционе листе. Иако су постојале гласине да је оснивач Монитора, као и члан удружења професора под диригентском палицом Миодрага-Мишка Перовића које се залагало за разбијање државне заједнице са Србијом, ми у то нисмо повјеровали, па сам прихватио њихову сугестију и са првог мјеста, које по правилу припада предсједнику најјаче странке коалиције, отишао на последње”, наводи Мандић у саопштењу.

Како каже, то је урадио јер је, за разлику од многих, био сигуран у побједу.

“Том мојом одлуком нису били задовољни многи у НСД-у, а посебно наши коалициони партнери у ДФ-у.

Сада нас он не познаје, јер “није врећу соли појео са нама”, али то му није сметало да као особа потпуно непозната јавности буде први на нашој листи. Да ли он тако лако прихвата сваког “ко му може ваљати”? Добронамјерни људи су нас увјеравали да је Кривокапић гласач ДПС-а, али смо ми изабрали да ипак више вјерујемо нашем свештенству, које нам га је топло препоручило. Иначе, поново истине ради, ја тога човјека нијесам познавао, иако се ради о некоме ко има готово 63 године и никада није у ових двадесет година, од када се ја активно бавим политиком, критиковао ДПС и предсједника те странке. Међутим, након његовог јавног признања у интервјуу “Недељнику” да није гласао опозицију до ових избора, многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто.

Пошто сам био на челу Изборног штаба листе и по коалиционом уговору представљам и заступам коалицију “За будућност ЦГ”, па ми је самим тим дужност да постављам кандидате на листу, укључујући и њега, не видим разлога да производи оволику медијску буку око те лако провјерљиве чињенице. Иако сам управљао изборном кампањом, градећи архитектуру велике побједе, дочекао сам да нас он сада и не познаје.

Као, чуо је за нас, али не више од тога. Не знам да ли је чуо да су у кампањи учествовале хиљаде људи из наших странака, да је готово 5000 наших активиста чувало изборну побједу на бирачким мјестима, да су биле ангажоване медијске агенције, штампарије, разне компаније, креативни и нашој побједи одани професионалци. Претпостављам да зна да је све то коштало 1,5 милиона евра и да је то на крају неко морао да плати. Они који су тражили да буде први на листи нису дали једног цента за кампању, а једнако су новца уложили у изборну побједу и сви они који нас вријеђају и очекују да беспоговорно све предамо онима који су преко ТВ-а пратили нашу борбу или сарађивали са режимом због ситних привилегија.

Удаљавајући се од нас, очигледно по нечијем налогу са стране, не знам чијем, мозда тајкуна, ЦИА-е или амбасада, приближава се онима који контролишу другу листу. Не знам зашто, када је добио част да буде први на листи људи који немају обавезу према било коме, осим према своме народу.

Да ли је овакав непријатељски наступ у “Недељнику” моралан и људски, нека оцијене људи из Цркве који су нам га препоручили, али знам да политички то, свакако, неце проћи”, навео је Мандић у саопштењу.

Прочитајте још
Балкан

Мас разговарао са Куртијем и пренео му подршку Немачке

Балкан

Црна Гора добија дигиталну валуту стејблкоин перпер

Балкан

Република Српска и Србија о важним питањима из области економије

Балкан

Само на Балкану: Улетео у кафану и испалио рафал из митраљеза

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »