Balkan Vesti

Odbor Skupštine CG za ljudska prava odbacio je više amandmana na Zakon o slobodi veroispovesti

Skupstina Crne Gore

Odbor Skupštine Crne Gore za ljudska prava odbacio je više amandmana na Zakon o slobodi veroispovesti, koje je večeras u skupštinsku proceduru uvrstio Demokratski front, a koje im je dostavila Mitropolija, javlja RTCG.

Zaseda i zakonodavni odbor, a nastavak sednice parlamenta najavljen je nakon kolegijuma predsednika Skupštine.

Poslanici crnogorskog parlamenta završili su večeras raspravu o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravom statusu verskih zajednica i nadležni odbori razmotraju amandmane.

Saopšteno je da je samo Demokratski front (DF) predložio oko 100 amandmana.

Poslanik Andrija Mandić je amandmane nazvao „rešenjem priče“. „To je stvar kompromisa i poslednja ponuda“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, blokade crnogorskih puteva početak su „operacije obračuna“.

„Neće vaših 2.000 policajaca zaustaviti ovo u Crnoj Gori Gori. Ako ne odustnete, biće katastrofa“, rekao je Mandić u Skupštini i pozvao „ratne drugove iz 90-ih da budu spremni“.

Premijer Marković je poručio da Vlada neće pokleknuti pred pokušajima ucene i naglasio da se pokušava uskratiti pravo Vladi da vodi državnu politiku.

„To nije otpor prema vama već ustavna i zakonska obaveza. Obaveza je moja i ove Vlade da građanima obezbedimo sigurnost i normalan život“, izjavio je Marković.

Dok vi blokirate možda je nekome potrebna zdravstvena usluga, dok vi blokirate možda će neko umreti što neće doći do doma zdravlja ili do bolnice.

Policija se ne obračunava sa vama nego omogućava građanima da mirno žive i da funkcionišu, poručio je premijer.

Više puteva na severu Crne Gore, kao i magistralni put u Zelenici i kružni tok u Budvi, blokirani su u znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, podseća RTCG.

1 Komentar

Dodajte komentar