КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Од сутра почиње вакцинација за просвету, МУП, Војску и медије

Брнабић је рекла да су представници медија, посебно медијски радници који су стално на терену, уврштени у приоритетну групу, на апел медијских удружења, али и на молбу председника Србије Александра Вучића.

“Од сутра креће масовна вакцинација становништва”, казала је Брнабић и апеловала на све да се што у већем броју пријаве.

Како је навела, што се брже и ефикасније обави вакцинација то ћемо се брже вратити нормалном животу.

Изразила је очекивање да ћемо успети да се током 2021. године, у здравственом смислу, вратимо ономе што смо живели пре пандемије вируса корона.

Посебну молбу упутила је просветним радницима да се у што већем броју пријаве за вакцинацију и навела да је то једини начин да се омогући да они што боље обављају свој посао чувајући своје и здравље својих породица.

Важно омогућити нормалну наставу што дуже

Веома је важно што су школе данас почеле да раде и потребно је омогућити да оне што дуже раде у нормалним условима, који су угрожени епидемијом вируса корона, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је навела да је посебно важно да школу у нормалним условима похађају ученици од првог до четвртог разреда основне школе, како би били са учитељима и другарима, дружили се, образовали и стекли радне навике.

“Због тога смо донели одлуку да кренемо поново са наставом након зимског распуста. Имамо изузетно добар систем наџора над новооболелима, пратићемо са тимовима свакодневно број новооболелих, ученика,и наставног и ваннаставног особља у школама, и трудићемо се да им пружимо сву потребну подршку да настава траје што нормалније, што дуже”, рекла је Брнабић.

Зато је позвала просветне раднике да се у што већем броју одазову вакцинацији или код својих школских управа или преко портала еУправа, електронски или телефонски, јер је, како каже, то систем који у овом тренутку савршено функционише.

“Почели смо да позивамо на вакцинацију те људе који су изразили интересовање”, казала је премијерка приликом обиласка школе “Милан Муњас” у Убу.

Брнабић је школу обишла са министром просвете Бранком Ружићем, а кроз школу, чија је обнова вредна 354 милиона динара, спровела их је директорка те образовне институције Живана Баратовић.

Решење аерозагађења приоритетни пројекат у Ваљеву

Решавање проблема аерозагађења је приоритетни пројекат у Ваљеву, поручила је данас премијерка Ана Брнабић додајући да се нада да ће по том питању ускоро имати неке добре вести.

“Решење аерозагађења је апсолутни приоритет за све нас”, казала је Брнабић новинарима у Убу.

Она је додала да за решењу тог проблема раде и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, Канцеларија за управљање јавним улагањима, али и министар одбране Небојша Стефановић, јер, како кажу, морају да се замене котлови у Крушику.

Брнабић је рекла да у Ваљеву мора да се заврши и реконструкција Дома здравља.

Према њеним речима, приликом тог посла дошло је до кашњења услед вируса корона, али не у инвестирању, већ у извођењу радова.

“Али, надам се да ће то за неколико месеци бити у потпуности готово”, навела је премијерка.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
УЖИВО: Ухапшен Наваљни и 53 особе на аеродрому Внуково (ФОТО – ВИДЕО)
Translate »