КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

novi protesti rusija

Тим затвореног опозиционог лидера Алексеја Наваљног најавио је нове протесте за ову недељу, променом стратегије са уличних демонстрација на окупљања у суседству, настојец́и да избегну директне конфронтације са полицијом.

Руске власти покушале су зауставити свим силама протесте који су се одржани два викенда у знак подршке Наваљном. Видео снимци су показали како полиција за нереде користи прекомерну силу против оних који се нису опирали притвору, прац́ени претрпаним и неусловним притворским центрима.

Нови протести укључивац́е присталице које се окупљају у двориштима својих зграда и држе батеријске лампе одређено време, рекао је координатор регионалне мреже Наваљног Леонид Волков. Тактика личи на суседске протесте који су виђени у суседној Белорусији након бруталног сузбијања тамошњих протеста након избора прошле године.

„Стотине хиљада људи изашло је на руске улице 23. и 31. јануара. Одговор је био невиђени талас насиља и репресије“, рекао је Волков, оптужујуц́и председника Владимира Путина да је „страх претворио у своје главно и једино оружје. ”

„Морамо пронац́и начин да то превазиђемо и одржати догађај који полиција за нереде неће моћи спречити и сви би могли да присуствују“, написао је Волков на Телеграм каналу.

Обрац́ајуц́и се очигледном преокрету из својих ранијих коментара о заустављању протеста до овог пролец́а, Волков је рекао да се каје због неугодне формулације која је довела до разочарања међу неким демонстрантима.

„Сви су моју лоше срочену фразу протумачили да су протести отказани. То је био прилично тежак тренутак “, рекао је у уторак у интервјуу за веб страницу вести МБКх Медиа.

Прочитајте још
Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Русија

Путин оштро поручио: Наш одговор ће бити брз и жесток

Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Одговор на руски потез: Немачка, Пољска и Шведска протераће руске дипломате
Translate »