Auto

Novi Mustang Shelby GT500 postiže maksimalnu brzinu od 289 km/h!

Ford je potvrdio da će novi Mustang Shelby GT500 postizati maksimalnu brzinu od 289 km/h.

Naime, prethodna generacija modela Mustang Shelby GT500 je postizala maksimalnu brzinu od 320 km/h. S obzirom da ima veću snagu od svog prethodnika, logično je pomisliti da će novi model imati i veću maksimalnu brzinu. Međutim, Ford je na umu imao druge prioritete kada je razvijao ovaj automobil.

Naime, Ford je odlučio da napravi jedan koji postiže brzinu od 289 km/h. Razlog? Novac je umesto na to uložen na razvoj transmisije, aerodinamike i performanse na stazi.

Pored toga, čelnici američkog proizvođača nisu videli potrebu za Mustangom koji postiže brzinu od 320 km/h. To iz prostog razloga što je zaista teško naći stazu u americi na kojoj će Mustang Shelby postići brzinu veću od 290 km/h.

Interesantno je što Ford još uvek ne otkriva inforamcije o agregatu modela Shelby Mustang GT500. Znamo da je reč o 5,2-litarskom V8 agregatu, ali je za njega rečeno samo da razvija više od 700 konjskih snaga. Osim toga i činjenice da poseduje kompresor, nisu otkrivene nikakve ruge informacije.

U svakom slučaju, sigurni smo da će i novi Mustang Shelby GT500 biti jedna izuzetno brza i moćna mašina.

Ford Mustang Shelby GT500
Mustang Shelby

& Komentara

  • Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
    Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  • We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number of the subjects you write regarding here. Again, awesome website!

Dodajte komentar