Занимлјивости

Njujorčani sutra pozvani da se voze metroom bez pantalona

Njujorčani su pozvani da sutra učestvuju u godišnjoj komičnoj akciji “Vožnja podzemnom železnicom bez pantalona” (No Pants Subway Ride), prenela je agencija Frans pres.Ta akcija se održava jednom godišnje u januaru i tada se gradjani pozivaju da se voze metroom u donjem vešu.

Prva takva akcija sa sedam učesnika održana je 2002. godine u Njujorku, dok je 2006. bilo 150 učesnika koji su se vozili metroom u šarenom donjem vešu. Tokom te akcije privedeno je osam osoba zbog nepristojnog ponašanja, ali su kasnije oslobodjeni optužbe.

Vožnja metroom bez pantalona održana je i u Moskvi, prvi put u januaru 2016. godine. Tada su protiv nekih učesnika pokrenute krivične prijave zbog podsticanja nereda na javnom mestu.

Nije poznato da li je postupak sproveden do kraja, dok su organizatori naveli da je jedini cilj akcije da se ljudi na javnim mestima nasmeju.Organizator akcije je njujorška umetnička grupa “Improv Everywhere” (Improvizuj bilo gde) formirana 2001. godina sa sloganom “Pravimo scene” (We cause scenes). Cilj te umetničke grupe je stvaranje smešnih scena i stuacija u javnosti.

Vožnja metroom bez pantalona se proširila 2012. godine na skoro 60 gradova u 27 zemalja. U Njujorku je svake godine sve veći broj učesnika. Organizatori su naveli da ih je …

Dodajte komentar

Translate »