КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиЕкономија

НИС ће наставити с улагањем у Рафинерију нафте Панчево

Нафтна индустрија Србије (НИС) ће наставити са улагањима у Рафинеруију нафте Панчево, а следећа инвестиција је модернизација постројења каталитичког крекинга, изјавио је генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев.

То ће омогућити производњу додатних производа, ујкључујући и већу производњу пропилена. Тај пројекат вредан је 80 милиона долара и урадићемо га у наредним годинама, рекао је Тјурдењев за РТС.

Подсетио је да је изградња погона Дубоке прераде нафте омогућила НИС-у да добије веће количине најквалитетнијих горива по европским стандардима који имају највећу вредност на тржишту.

Комплекс Дубоке прераде има и еколошке бенефите. Престали смо са производњом мазута са високим садржајем сумпора и смањили емисију штетних материја у атмосферу, што ће унапредити еколошку слику не само у Панчеву, већ и целе наше земље, нагласио је генерални директор НИС – а.

Тјурдењев није мого да каже да ли ће бити поскупљења горива током године.

Реч је о глобалном тржишту које зависи од одгормног броја фактора. Ми на пример увозимо две трећине нафте коју прерадимо. Због тога зависимо од кретања цена на светском тржишту. Ипак, повећањем ефикасности рада и смањењем трошкова компаније очували смо стабилност цена домаћег тржишта, рекао је Тјурдењев.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
БалканВести

Харадинај: Ићи ћемо на референдум за уједињење с Албаниом

ВестиСрбија

У продаји збирке задатака за завршни испит основаца

ВестиСрбија

Служење војног рока – приоритет ка стварању националног јединства

ВестиРусија

Наваљни остаје у затвору, позвао грађане на масовне протесте

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »