Ekonomija

Ministarstvo trgovine: Zaštiti prava potrošača iako najviše nedostaje razumevanje trgovaca

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ocenila je danas, povodom Svetskog dana prava potrošača, da zaštiti prava potrošača u Srbiji najviše nedostaje razumevanje trgovaca.

„Potrebna je obuka ne samo potrošača u zaštiti njihovih prava već i trgovaca, jer je zadovoljstvo potrošača i njihov benefit“, rekla je ona na skupu u Trgovačkoj školi u Beogradu. Matić je kazala da će Ministarstvo trgovine u narednom periodu težiti da obezbedi bolju zaštitu prava potrošača prilikom onlajn kupovine.

„Podaci govore da će do 2030. u svetu elektronska trgovina uzeti primat i da će se više od 80 odsto transakcija obavljati elektronskim putem“, navela je ona.

Po njenim rečima, više od 1,5 miliona ljudi u Srbiji obavlja elektronsku trgovinu. „Ministarstvo radi na izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, kao i Zakona o trgovini koji bi dodatno trebali da unaprede tu oblast“, rekla je Matić.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Višnja Rakić podsetila je da je resorno ministarstvo 11. marta počelo kampanju o pravima potrošača „Da kupovina bude milina“.

„U okviru tog projekta, želja nam je da svi trgovci savladaju propise iz oblasti trgovine na malo, elektronske trgovine, telekomunikacija i turizma. Svaki trgovac mora da poznaje propise ukoliko želi da potrošači budu zadovoljni“, kazala je Rakić i dodala da se u svetu Svetski dan prava potrošača obeležava od 1983.

& Komentara

  • Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
    Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  • Hi there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

Dodajte komentar