КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Марш за Наваљног: За 31. јануар најављени нови протести широм Русије

putin navaljni protesti

Колико су велике демонстрације широм земље које је водио тим руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног? Да ли се излазност у суботу, 23. јануара, поклапала са очекивањима? Да ли ц́е Тим Наваљни објавити још једну бомбастичну истрагу пре следец́е рунде протеста у недељу, 31. јануара?

Масовни протести у знак подршке Алексеју Наваљном наставиц́е се у недељу, рекао је у главни помоц́ник лидера опозиције Леонид Волков.

„31. јануара у 12:00. Сви руски градови. За слободу Наваљног. Слобода за све. За правду. Више детаља ускоро…“, твитао је Волков.

Протести су у суботу одржани у више од 100 руских градова, а десетине хиљада захтевало је пуштање Наваљног као и окупљање опозиције против руске владајуц́е елите. Протести су се протегли далеко даље од руских урбаних центара Москве и Санкт Петербурга, а Руси су имали ледене температуре у Јакутији, Јекатеринбургу, Новосибирску и другим градовима. Широм Русије приведено је више од 3.700 људи, а десетине демонстраната је повређено.

Leonid Volkov
Леонид Волков

„Зашто бисмо поново изашли? Јер разлог (који стоји иза протеста) нигде није нестао. А искуство од 23. јануара показало је да су слободни људи много јачи од страха (једино Путиново оружје) “, написао је Волков у једном од својих твитова.

Друга рунда протеста одржац́е се уочи рочишта Наваљном 2. фебруара, где му прети до 3 године затвора.

„Ближе датуму који је Суд одредио, наши захтеви ц́е звучати моц́није. А у Москву, наравно, морате да дођете на рочиште 2. фебруара “, написао је Волков.

Волков је рекао да ц́е протестне руте бити објављене у градовима у којима “Тим Наваљни” има седиште. У другим градовима, фондација Наваљног за борбу против корупције помоц́и ц́е локалним демонстрантима да координирају руте, рекао је Волков, бирајуц́и најдуже руте које се завршавају на главним трговима градова.

Подсећамо, Алексеј Наваљни је затворен по повратку из Немачке 17. јануара, где је провео пет месеци опорављајуц́и се од онога што су европски стручњаци идентификовали као тровање нервним агенсом Новичок.

Прочитајте још
Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

ВестиСвет

УАЕ одабрали прву жену кандидата за астронаута

БалканВести

Број незапослених у Словенији смањен за 6,1%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Потвђено из руске службе ФСБ: Забранјени летови изнад Путинове палате
Translate »