КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Лончар: Од 2014. на лечење у иностранство упућено 3.035 деце

Лончар је то рекао одговарајући на новинарско питање поводом критика да је због вируса корона лечење деце у иностранству у другом плану и да се не води довољно рачуна и истакао да је поред 3.035 деце која су упућена на лечење, 400 послато само на дијагностику.

“Неки су забринути за лечење деце, а напрасно су забринути они за време којих је, између 2009. и 2014. 1.492 грађана упућено на лецење, од чега 509 деце и за то дата милијарда и 592 милиона динара”, казао је Лончар.

Истакао је да су то чињенице и додао да би му било драго да су и тада водили рачуна о деци, као што се то чини од 2014. године.

Ипак, како је навео, колико год да је то тешко, при упућивању деце на лечење у иностранство, држава мора да поштује предлог лекара, односно само на предлог лекара или њихово одобравање, дете може да се упити на лечење ван наше земље.

“Разумемо колико то може бити тешко, али ми другачије немамо право. Ми апсолутно имамо разумевања за све, али није коректно да неко то злоупотребљава. То нема смисла и говори о њима. Ми морамо да поштујемо принципе и да упућујемо децу када стурка, односно лекари предложе”, закључио је Лончар.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »