КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиХроника

Ljuštaku i Mustafa otputovali u Hag

Bivši komandanti takozvane OVK Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa otputovali su u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine, prenela je RTK 2.

“Ljuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara”, rekao je njihov advokat Arian Koci. 
Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom, preneo je Ekspres.

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak spiska na kojem je još pedesetak imena.

Do sada iz Specijalnog suda u Hagu pozive su dobili, pored Mustafe i Ljuštakua, Sokolj Dobruna, Hazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Šalju, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVK Raimonda Reci i drugi.

Ono što je izvesno to je da bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi neće otputovati kako je prvobitno trebalo na saslušanje u Hag zbog bolesti i Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova. 

Prištinski advokat Tom Gaši je rekao izjavio da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komandanti OVK.


Прочитајте још
Хроника

Полиција блокирала кућу Беливука у Ритопеку

Хроника

Пронађено тело мушкарца у кући која је горела

Хроника

Остаје у притвору: Мирослав Алексић оптужен за девет кривичних дела

Хроника

Ухапшени због сумње да су починили убиство у тучи

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »