КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Најављени план Квебека део је ”зеленог плана” покрајинске владе – инвестиције од 6,7 милијарди долара за борбу против климатских промена.Предлог неће утицати на комерцијална или индустријска возила, као ни на продају половних возила на унутрасње сагоревање, преносе канадски медији.

Квебек већ остварује 50 одсто од укупне продаје електричних возила у Канади, али возни парк је мали и износи мање од 1,5 процената свих регистрованих возила.Влада Квебека жели да се тај број повећа на 30 процената до 2030. године, на око 1,5 милиона регистрованих електрицних возила у провинцији.

Савезна влада Канаде је са своје стране наговестила да жели да прекине продају нових возила са унутрасњим сагоревањем до 2040. године.

Потез Квебека сличан ономе који је већ најављен у Великој Британији (2030), Шведској (2030) и Калифорнији (2035), док је покрајина Британска Колумбија на западној обали Канаде прошле године најавила забрану возила на бензински погон почев од 2040. године.

Власти Амстердама најавиле су раније да ће аутомобилима на бензински и дизел погон бити забрањен приступ том холандском граду од 2030. године.

ИЗВОР:
Линк

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Ауто

Sportska, privlačna, ekonomična – Nova Opel Corsa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Омбудсман ЕУ покренуно истрагу због Хрватске – како су трошена средства за надзор граничара
Translate »