Srbija Vesti

Kurir: Da li su neredi ispred Skupštine povezani sa ruskom tajnom službom?

Na nasilnim demonstracijama sinoć u centru Beograda našla se i jedna mlađa Ruskinja koja se požalila da je dobila udarac u glavu. Ona je srpskim medijima rekla da je na proteste “došla zbog pravde”.

Postavlja se pitanje odakle ruska državljanka na navodno spontanom protestu, a njeno prisustvo je naročito upadljivo s obzirom na razlog koji je navela, piše Kurir.

ruskinja na protestima beograd

Ruskinja na protestima u Beogradu (Foto: Youtube – Kurir.rs)

– Ja sam iz Rusije, znam šta je diktatura. Došla sam ovde da protestujem zbog pravde. Isto se dešava što se dešavalo u Rusiji. To je diktatura – ispričala je mlada Ruskinja, a na pitanje koju diktaturu je iskusila, ona je istakla da se svi sećaju Borisa Jeljcina i devedesetih godina.

Rusiju u kontekstu beogradskih protesta pominje i Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije, koja smatra da su “glavne vođe nasilnih demonstracija koje je javnost imala priliku da vidi izrazito pro-ruski nastrojeni akteri javnog života koji ne biraju sredstva da delegitimišu pokušaje Srbije da pod okriljem političkog Zapada postignu kompromis o novom statusu Kosova”.

Interestantno je i vanredno obraćanje javnosti Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da je “politički skup” bio dobro organizovan, ali i da je bilo propusta bezbednosnih službi aludirajući da su bili umešani inostrani faktori.

Da li je pod ovim mislio na rusku tajnu službu ostaje da se saznamo u narednim danima.

Dodajte komentar