КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

БалканВести

Кривокапић смељује Лепосавића због изјаве о геноциду

Прдседник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић покренуо је поступак смене министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

Кривокапић је рекао да су Лепосавићу „прогледали кроз прсте“ када је у питању био иступ у вези Закона о амнестији и околности око усвајања тужилачких закона.

“Ову Владу руше сви, и опозиција и позиција. Ову Владу нико не доживљава као своју Владу. Најважнији ми је интерес свих грађана. Ово су порођајне муке јер још дјечије болести нијесмо преболовали”, навео је Кривокапић.

Казао је и да је уље на ватру долила изјава Лепосавића о „геноциду у Сребреници који је Лепосавић релативизовао у Скупштини Црне Горе“.

„Најтежа одлука коју сам донио у животу. Руковођен јасним ставовима из споразума са лидерима побједничких коалиција и ставовима из експозеа, до детаља сам упознат са дешавањима и радом министара. Дао сам слободу сваком министру вјерујући у његову биографију и стручност. Можда се никад у историји није десило али се мора десити смјењивост. Нико није у позицији да остане четири године на функцији“, истакао је Кривокапић.

Он је казао да је обавеза Лепосавића била да на посланичко питање одговори у духу политике ове Владе, а не у духу академске расправе.

„У недјељу сам му послао поруку да се сам вади из онога што је закувао. Али је његова изјава у понедјељак била на истом фону. Тражио сам му оставку јер је најбоље да личним чином покажемо одговорност, то сам урадио у петак и данас. Пошто је Лепосавић остао при своме ставу ја сам донио Предлог за разрјешење члана Владе, у овом случају министра Лепосавића“, рекао је Кривокапић.

Он је казао да је Лепосавић човјек изузетне интелигенције и знања, али је недопустиво да износи своје приватне ставове.

Прочитајте још
ВестиСрбија

БИА спрелила акцију Хрватске тајне службе

ВестиСрбија

На Батровцима теретна возила чекају четири сата

ВестиСвет

СЗО: У свету више од 515.000 новозаражених

Балкан

Мас разговарао са Куртијем и пренео му подршку Немачке

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Украјина увела санкције Россотрудничеству и низу других руских компанија
Translate »