Hronika Vesti

Kraljevo: Brat i sestra pretili samoubistvom

Ogorčeni što je javni izvršitelj zbog dela duga banci za kredit po višestruko nižoj ceni od tržišne vrednosti prodao objekat njihovog porodičnog preduzeća „Dragon elektronik“ za proizvodnju elektroinstalacionog materijala i trgovinu elektromaterijalom, vlasnik ove kraljevačke firme Dragan Dragović i njegova sestra Snežana pretili su u utorak pre podne da će zajedno počiniti samoubistvo.

Oni su se, naime, „zabarikadirali“ u jednoj prostoriji na drugom spratu svoje firme u kraljevačkom naselju Zmajevac preteći da će skočiti sa prozora ili se politi benzinom i spaliti, dok su pred zatvorenom kapijom javni izvršitelji želeli da uđu u objekat i predaju ga novom vlasniku.- Ovo je naša višedecenijska muka koju sada žele da nam oduzmu. Zbog samo jedne četvrtine neizmirenog kredita banka je oglasila prodaju proizvodnog dela objekta koji je bio pod hipotekom.

Novom vlasniku su izvršitelji našu porodičnu firmu prodali za samo 75.000 evra, iako je vrednost gotovo desetostruko veća – teško i kroz suze nam je rekla vlasnikova supruga Dragana Dragović.

Prema njenim rečima, sve dok firma nije zapala u krizu, kredit su uredno i na vreme vraćali, a banka nakon toga nije želela da potpiše ugovor o reprogramu.- Ovo je porodična tragedija, koja traje već godinama i odrazila se i na sve nas – dodaje Dragana.

– Gde mi to živimo, kako ćemo da opstanemo kada nam bahato otimaju višedecenijski trud i znoj.Sa prozora drugog sprata brat i sestra Dragan i Snežana poručivali su da iz njihove firme mogu da odu samo na obližnje seosko groblje, jer više neće imati ništa, pa ni razlog za život. Zahvaljujući spretnoj i efikasnoj intervenciji pripadnika policije višesatna porodična drama u zmajevačkoj Ulici Ive Andrića, srećom nije se okončala tragično. Policajci su, naime, uspeli da uđu u prostoriju u kojoj su se nalazili Dragan i Snežana i spreče ih da učine ono najgore.

A, kakva je sudbina „Dragon elektronika“ i hoće li biti razmršen dužniničko-poverilački Gordijev čvor zbog kojeg su Dragan i Snežana hteli da počine samoubistvo, biće poznato veoma brzo.

Dodajte komentar