КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Балкан

Косово: Полиција привела па пустила новинарку Тамару Грујић

Директор Канцеларије Петар Петковић казао је да је Грујићеву и чланове њеног тима полиција неколико сати држала у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије.

Истиче да Грујић у сарадњи са Канцеларијом за КиМ реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на КиМ.

У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Каљају, међутим, полиција их је том приликом привела.

“Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије којима власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника”, навео је Петковић.

Наглашава да очигледно у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене таквих метода застрашивања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНА СЕДМИЦА за руске обавештајце: Бугарска раскринакала шест особа повезаних са руском тајном службом

“О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свих медијских удружења”, истакао је Петковић.

Наводи да је недопустиво да медијски радници буду мете било чије политике и додаје да је неопходно да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао.

Прочитајте још
Балкан

Мас разговарао са Куртијем и пренео му подршку Немачке

Балкан

Црна Гора добија дигиталну валуту стејблкоин перпер

Балкан

Република Српска и Србија о важним питањима из области економије

Балкан

Само на Балкану: Улетео у кафану и испалио рафал из митраљеза

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)
Translate »