Rusija Zanimljivosti

Kosmodrom za privatne letove na dva sata od Moskve

Ruska kompanija „Kosmokurs“, koja gradi brod za privatne letove u orbitu, planira da izgradi kosmodrom u centralnoj Rusiji, rekao je generalni direktor te kompanije, Pavel Puškin.

„Trenutno razmatramo mogućnost izgradnje kosmodroma na teritoriji središnjeg dela Rusije. Aktivno pregovaramo s više regiona u vezi sa lokacijom kosmodroma. Za sada ne možemo reći o kojim je regionima reč“, izjavio je Puškin, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, putovanje od Moskve do kosmodroma trajalo bi manje od dva sata.

„Želimo da izgradimo mali, kompaktan kosmodrom, na mestu do kojeg možete iz Moskve stići za sat ili dva avionom“, rekao je Puškin.

Ranije su ovoj ruskoj kompaniji za izgradnju nuđene dve lokacije na teritoriji kosmodroma Bajkonur, ali je od te ideje odustala jer je ta lokacija udaljena od Moskve.

Ruska agencija podseća na ranije navode da „Kosmokurs“ razvija kompleks za komercijalne turističke letove u orbitu, pri čemu bi verovatno šestočlana posada i jedan instruktor predvodili 15-minutno putovanje do 200 kilometara visine.

Prvi let je planiran za 2025. godinu.


& Komentara

  • Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
    Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  • It’s actually a great and useful piece of information. I’m happy that you
    simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this.
    Thank you for sharing.

Dodajte komentar