КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Ауто

Koncept elektičnog SUV modela Volkswagen ID Lounge će premijerno biti predstavljen 16. aprila

Volkswagen će svoje peto, potpuno električno, ujedno i najveće vozilo iz I.D linije (ID Lounge) predstaviti 16. aprila na Sajmu automobila u Šangaju.

Novi potpuno električni SUV kompanije VW, nazvan ID Lounge će debitovati u formi koncepta. Ovaj koncept će biti uvod u vozilo koje će biti direktan konkurent Teslinom Model X i drugim sličnim automobilima. Na tržište bi trebalo da stigne početkom sledeće decenije.

VW ID Lounge će imati tri reda, odnosno, sedam sedišta. Očekuje se da on stoji na vrhu I.D linije automobila kompanije VW. Do sada je VW potvrdio da će na tržište lansirati modele ID hečbek koje stiže početkom sledeće godine. Nakon njega će na tržište stići SUV modeli ID Crozz i ID Crozz Coupe, a nakon njih i modeli ID Buzz i ID Buzz Cargo. Godine 2022. se na očekuje i premijera serijske verzije modela ID Vizzion.

VW I.D Crozz/ ID Lounge

Sve to nameće pitanje, zašto još jedan SUV model? Jedan od zvaničnika kompanije VW, Jurgen Stokmen je rekao da dva električna SUV modela neće biti dovoljna da se zadovolji potreba tržišta za SUV i krosover automobilima.

Serijska verzija modela ID Lounge će se prvo pojaviti na tržištu u Kini i SAD. Očekuje se da prodaja ovog modela na Starom kontinentu krene od 2024. godine. Takođe, VW očekuje da upravo Kina bude ključno tržište za njene električne SUV modele. Predstavnici kompanije očekuju da prodaja VW automobila u Kini skoči na preko 4,8 miliona vozila.

Početkom ovog meseca, VW grupacija je najavila planove da na tržište lansira 70 poptuno električnih vozila do 2028. godine. Ta vozila će biti bazirana na različitim platformama među kojima su i MEB i PPE.

VW I.D Crozz/ ID Lounge

Napomena: na fotografijama su modeli VW ID Crozz, ID Buzz i drugi

Прочитајте још
Ауто

Патентирана прва електролуминисцентна боја (ВИДЕО)

Ауто

Квебек одлучио: До 2035. сва возила морају бити електрична

Ауто

Алтернативна превозна средства као решење климатских промена

Ауто

„Судар“ прошлости и садашњости (ВИДЕО)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »