КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСвет

Komandant OVK Rustem Mustafa saslušan u Hagu

Jedan od bivših komandanata OVK Rustem Mutafa saslušan je u zgradi haškog specijalnog tužilaštva, o okolnostima pod kojima su se dogodili ratni zločini te paravojne formacije tokom i posle sukoba na KiM.

Mustafa, poznatiji kao Komandant Remi, prvi je bivši komandant tzv. “Oslobodilačke vojske Kosova” koji je saslušan u Specijalnom sudu.

Na ulasku u zgradu rekao je da je došao da odgovori na poziv suda, koji, kako se navodi, ispituje tvrdnje izvestioca Evropskog parlamenta Dika Martija, preneo je Zeri.

“Odgovoriću na sva pitanja koja će tužilac postaviti o mojim poslovima u vezi sa navodima optužnice”, rekao je Mustafa pre saslušanja, prenela je Koha.

Planirano je da ispitivanje Mustafe traje do utorka, a od srede će na pitanja tužioca odgovarati Sami Ljuštaku, takođe bivši komandant OVK.

Mustafa i Ljuštaku bili su važni komandanti operativnih zona na Kosovu, u toku oružanog konflikta, a posle rata su ostali aktivni na kosovskoj političkoj sceni u okviru Demokratske partije Kosova, na čijem čelu je donedavno bio aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači, a sada je vodi Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine.

Rustem Mustafa je posle rata bio poslanik kosovske skupštine, a Ljuštaku je godinama bio gradonačelnik.


Прочитајте још
Свет

Фолксваген тражи милијарду евра од бившег генералног директора

Свет

Турска иде у затвараље од вечерас до понедељка

Свет

ГРУ, ФСБ и СВР: Ево звог чега је Америка увела санкције Русији

Свет

Блинкен поручио: Кина погоршала пандемију кријући податке

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »