КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Русија

Истражује се Путинова „најтајнија“ званична резиденција (ФОТО и ВИДЕО)

putinova omiljena rezidencija

Фондација за борбу против корупције Алексеја Наваљног (ФБК) објавила је нову истрагу о „најтајнијој“ званичној резиденцији руског председника Владимира Путина – луксузној вили на језеру смештеној у близини града Валдаи.

Према извештају, резиденција је део имовине која је само делимично у државном власништву. ФБК тврди да се сама вила налази на земљишту које руско председничко административно одељење даје у закуп од „Праим ЛЛЦ“ – компаније која наводно припада Путиновом „личном банкару“ Јурију Ковалчуку.

Према евиденцији имовине, резиденција се налази на 250 хектара земље – од чега 150 хектара званично припада Руској Федерацији и трајно су доступне руској тајној служби (Федерална служба заштите или ФСО). На овом земљишту се налазе разне господарске зграде, укључујуц́и складишта, гараже, хангари и мале куц́е за госте. Остатак имовине формално је регистрован на компанију која се зове Праим ЛЛЦ, а која је, према ФБК, у власништву Јурија Ковалчука – главног акционара Россииа банке и једног од најстаријих Путинових пријатеља.

ВРЕДИ ПРОЧИТАТИ: ЦРНА СЕДМИЦА за руске обавештајце: Бугарска раскринакала шест особа повезаних са руском тајном службом

Праим ЛЛЦ даје у закуп овај део имовине Руском председничком административном директорату. Према финансијским извештајима фирме, Праим је зарадио 2,7 милијарди рубаља (35,4 милијарде долара) од услуга изнајмљивања током последњих 10 година.

На земљишту изнајмљеном од Праим-а постоји око 80 зграда. Међу њима су четвороспратна вила од 3.500 квадратних метара, павиљон у кинеском стилу, изба у руском стилу (дрвена кабина), купке, сауне, штала, терен за голф, игралиште у комплету са тобоганима и ВИП-ресторан који укључује биоскоп, куглану, билијар и мали казино. Имовина такође има своју Владимирску цркву.

Штавише, према ФБК, недалеко од главне резиденције налази се двоструко вец́а зграда – бањски комплекс са два поџемна спрата и укупном површином од скоро 7.000 квадратних метара. Тлоцрти ове зграде приказују соларијум, плутајуц́и базен, крио коморе, масажне купке, стоматолошку ординацију, козметолошку ординацију, одвојене просторије за терапију блатом и компресију, базен од 25 метара и засебан блок за масажу.

На другом спрату су спавац́а соба, предсобље од 200 квадратних метара, дневна соба од 500 квадратних метара, сервисна соба, специјални лифт за храну и посебна кухиња простор за акваријум који заузима 13 квадратних метара. У подруму се налазе собе за особље и техничке просторије, укључујуц́и просторије за одржавање слане купке и терапије блатом, као и просторије за посебне комуникације.

Према ФБК, резиденција Валдаи је Путинов лични фаворит. О имовини је врло мало доступних информација – осим званичних фотографија и података о јавним набавкама.

У јануару 2021. године, ФБК је објавио бомбастичну истрагу о „Путиновој палати“ – резиденцији од 1,35 милијарди долара која је наводно изграђена за Владимира Путина на Црном мору у близини одмаралишта Геленџик. Према истрази, изградња виле финансирана је путем корупцијске шеме повезане са члановима Путиновог уског круга и њиховим повезаним компанијама. Видео који прати ову истрагу има више од 115 милиона прегледа на Јутубу.

Прочитајте још
Русија

Преко 60.000 људи на улицама широм Русије, погледајте како је то изгледало

Русија

Путин оштро поручио: Наш одговор ће бити брз и жесток

Русија

На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“

ВестиРусија

Русија: Пао хеликоптер код Калињинграда, двоје спасено, један нестао

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
На годишњицу Гагарина, Путин каже да Русија мора да остане „свемирска сила“
Translate »