КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Занимлјивости

Играо је Ратка Младића, сада Милошевића – Борис Исаковић у серији “Породица” је пресликан Слоба

serija porodica

Основна друштвена јединица. Синоним за мафију. Одлично уиграна организација која спроводи добре резултате на својим пољима делатнсоти. Власт. Неколико дефиниција, али све су тачне. На први поглед, чини нам се да је ауторски тим иза нове мини серије Породица кренуо да загризе превелики залогај, али је ипак успео да га сажваће.

Много пре него што је кренула да се емитује ова серија, сви већ имају мишљење о њој. Неки ће бесно повикати како је ово ревитализација дела и лика који је унесрећио свој, а и друге народе на овим просторима, док ће други нападати своје омиљене другосрбијанске непријатеље који под патронатом страних сила трују и подривају праве јунаке прошлих времена. А још и кад се одмакнемо од идеологија и њихових тумачења, добијамо таблоидност и утркивање у избацивању вести ко ће кога глумити, који познати глумац ће отелотворити неког позантог политичара у пет сати серије.

У таквим причама нам дође да се запитамо да ли се оставило простора да причамо о квалитету саме серије, о квалитету улога и целокупне продукције, и да ли постоји успешна прича иза новинског наслова Никада нећете поверовати ко глуми Слободана Милошевића у новој серији? Сва срећа, па серија Породица врло брзо својим квалитетом баца све ове приче у други план!

Мини серија Породица прати последњих 48 сати пред хапшење Слободана Милошевића. Гледамо њега, његову породицу, страначке колеге, и политичке противнике, као и обичне људе, неисторијске, који су на овај или онај начин доживели битне ситуације у животу посредно или непосредно његовим деловањем.

Серија се одвија између 29. марта и 2. априла и управо ћемо у тим данима, двадесет година касније, дан за даном пратити ову серију.

Све ”историјске’’ приче су драматизоване, урађене на основу сведочења стварних људи, тако да пратимо шта се све дешавало у Вили Мир, као и испед ње, али и у Влади и председништву Србије, као и ко је био за, а ко против, ко је видео корист, а ко је радио зато што то тако треба и једино је тако исправно. Углавном, доста тих ствари већ знате, неки се сећате, међутим вероватно ће неки и први пут видети шта је све мислио и причао Слободан Милошевић, али овог пута у фантастичној креацији Бориса Исаковића.

Његов Слоба је породични човек, спреман да заштити своју породицу, као и човек који верује да све што је урадио, урадио поштено и праведно за своју земљу. То што он не капира да су ствари које је урадио погрешне можда је и коначна трешњица на шлагу свих лоших ствари које је урадио.

Због већ колико-толико познатих радњи, серија почива на ликовима и одличним изведбама. Греота је неког пропустити и не поменути, јер се види да су се људи посебно трудили да одиграју тачно и са одређеном врстом репекта људе који су пре двадесет година били главне звезде политчке сцене Србије. Не постоје довољно велики епитети којима се може наградити Борис Исаковић са овом улогом, а с обзиром на то да је већ у овој години глумио Ратка Младића, уз овог одличног глумца се већ везује и храброст као врлина да прихвати ове идеолошки компликоване улоге. И Мирјана Карановић као Мира Марковић, и Тијана Марковић као Марија Милошевић су сјајне у улогама две жене које су одавне прешле ону чувену ивицу нервног слома, и сада се даве у слому целе империје и царства које се градило за њих. И Уликс Фехмиу (Зоран Ђинђић), и Радован Вујовић (Беба Поповић) и Гордан Кичић (Бане Ивковић), и сви остали коју су градили ликове који су ведрили и облачили политичком сценом Србије, потрудили су се да нам дају неко друго виђење тих људи, јер и сами знате да је до сад, кад се неко бавио овим ликовима, то био знак за неку фарсичну комедију која се махом заснива на имитацијама и јефтиним вицевима. А Породица је све, само не фарсична комедија.

У измаштаним сторијама, поред приче о баби која губи унука на протесту, као и о девојци којој је први дан на послу у вили Мир баш тај кад креће хапшење, ипак се истиче прича о телевизији која извештава о хапшењу, закулисним радњама у постпетооктобарском медијском муљу, као и везама уредништва са влашћу. Остаје само нејасно због чега се ова телевизија зове СРТ, а не РТС, с обзиром на то да је свима јасно шта гледамо и из којих стварних личности је црпљена инспирација да би се направили ликови у серији.

Да се вратимо на питања са почетка текста, и данашњем лако запаљивом свету који ову серију дочекује. Несумњиво је да ће бити супкултура које ће ову серију погрешно схватити, као и што ће после прве епизоде на адресу Фирефлy-а и РТС-а стизати оштри телеграми осуде, пошто смо до сад научили да људи просто и воле да се увреде на све што није ружичасто огледало стављено испред њих. Ипак, Милошевић као део болне и тешке прошлости је лик о коме ће се још причати у будућим филмовима и серијама, и добро је да је кренуло, а још боље је кад крене са овако високим квалитетом какав је Бојан Вулетић осмислио у серији Породица.

Извор:
Noizz.rs

Прочитајте још
Занимлјивости

Људи нестају: Нови шокантни докази о глобалној депопулацији

Занимлјивости

У фото-објективу Зрењанинца Предрага Костина природа и дивље животиње

Занимлјивости

Кад нема логике: Возач кола Хитне помоћи возећи остао без дозволе због пребрзе вожње

Занимлјивости

Колико знате о лјудској кожи?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
Предузетници траже оставку Дарије Kисић Тепавчевић: Уништавате радна места и кршите мере
Translate »