КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

Економија

Gasprom: Izgradnja deonice Turskog toka u Srbiji do 2019.

Izgradnja gasovoda Turski tok na teritoriji Srbije biće završena do kraja 2019. godine, izjavio je šef Gasproma Aleksej Miler, navodeći da će gasovod biti dužine 403 kilometara.

„Gasovod će proći srpsko – bugarsku granicu, do srpsko- mađarske. Što se tiče rokova, osnovna linija će biti izgrađena do kraja 2019. godine“, rekao je Miler ruskoj Prvoj televiziji.

Rusija i Srbija su danas potpisale Memorandum o uzajamnom razumevanju o proširenju kapaciteta podzemnog skladišta gasa Banatski dvor.

Memorandum određuje osnovne parametre širenja podzemnog skladišta do 750 miliona kubnih metara godišnje.

Kako prenosi Tas, ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je danas da je Rusija spremna da poveća isporuke gasa kroz Srbiju.

On je naveo da Srbija ne samo da dobija gas, već ga i transportuje, te da je trenutno taj obim oko 350 miliona kubnih metara godišnje.

Po njegovim rečima, razmatra se mogućnost povećanja obima transporta gasa. Dve zemlje su 2017. godine potpisale protokol o širenju infrastrukture transporta gasa.

„To je pre svega prerogativ samih srpskih kompanija, a mi ćemo sa svoje strane povećati obime isporuka gasa u slučaju da potpišemo mape puta“, rekao je Novak.

Odgovarajući na pitanje o mogućem učešću Srbije u projektu Turski tok, on je kazao da će sva pitanja transporta biti rešena u skladu sa evropskim zakonodavstvom, i zakonima Srbije.


Прочитајте још
Економија

Вучић: Фабрике и радна места могу да задрже младе у Србији

Економија

Комисија условно изузела уговоре између Телекома и Теленора

Економија

Мали: За улагања у инфраструктуру 430 милијарди динара

Економија

Сточари и даље у губитку, ниска откупна цена млека

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »