КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиСрбија

Епидемиолог Тиодоровић: “Нови сој вируса у Србију није ушао јуче, него још 31. децембра”

tiodorovic

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је узорак новог, мутираног соја коронавируса у Србији узет 31. децембра, када је жена која је допутовала из Велике Британије приметила тегобе.

Тиодоровић је за телевизију Прва изјавио да је одмах утврђено да је у питању инфекција коронавирусом, али да су тек накнадна испитивања потврдила да се ради о мутираном соју, “који се разликује у ситном елементу од претходног вируса“.

Он је рекао да су сви контакти жене код које је утврђен мутирани сој коронавируса стављени у изолацију.

На питање да ли оправдан страх од новог соја коронавируса, Тиодоровић је одговорио да је већи број заражених последица тога што се мутирани сој брже преноси, и да је последица већег броја заражених већа смртност у односу на већ присутан вирус.

Тиодоровић је рекао да “тамо где се мере не спроводе у потпуности са већим заражавањем се повећава и смртност“ и да без обзира што “вакцинација добро иде“ треба поштовати апсолутно све мере које су на снази.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић јуче је објавио да је у Србији регистрован први случај новог, британског соја коронавируса. Како је рекао, реч је о путници из Лондона која је имала негативан ПЦР тест, и која је имала лакше симптоме, а њен супруг је имао тешке симптоме.

Прочитајте још
Србија

Ер Србија: У мају 24 лета недељно до Подгорице и Тивта

Србија

За надарене ђаке 600 места у специјализованим одељењима средњих школа

Србија

Тиодоровић за РТС: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Србија

Вучић: Примићу породицу Лаловић, гледаћемо да помогнемо

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »