КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиЕкономија

ЕБРД: Завршена водоводна и канализациона мрежа у Суботици

Нова мрежа омогућава боље снабдевање водом, као и пречишћавање и одвођење отпадних вода у Суботици а канализационом мрежом је сада покривено око 60 одсто грађана.

Побољшани систем за пречишћавање отпадних вода помаже да се спречи загађење језера Палић, које је годинама трпело због изливања отпадних вода.

Овим је Суботица постала један од првих градова у Србији са модерном инфраструктуром за воду и отпадне воде у складу са стандардима ЕУ.

Процењује се да се само око 10 одсто отпадних вода у Србији пречишћава, а да је само око 46 одсто грађана прикључено на канализациону мрежу.

Завршетак пројекта обележен је данашњом посетом новом постројењу за пречишћавање воде а регионална директорка ЕБРД-а за Западни Балкан и директорка канцеларије у Београду, Жужана Харгитаи је изразила наду да ће се више градова у Србији угледати на Суботицу када је реч о инвестирању у инфраструктуру за прераду отпадних вода.

ЕБРД, ЕУ и билатерални донатори подржавају Суботицу од 2010. године, када је град започео модернизацију постројења за пречишћавање отпадних вода и изградњу линије муља.

ЕБРД је обезбедила близу 20 милиона евра кредита, а ЕУ и билатерални донатори инвестиционе донације и техничку помоћ од седам милиона евра.

Прочитајте још
Економија

Вучић: Фабрике и радна места могу да задрже младе у Србији

Економија

Комисија условно изузела уговоре између Телекома и Теленора

Економија

Мали: За улагања у инфраструктуру 430 милијарди динара

Економија

Сточари и даље у губитку, ниска откупна цена млека

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Вреди прочитати...
У Апатину одржано предавање о безбедности у саобраћају
Translate »