КОРОНА ВИРУС: Праите најновије вести 

ВестиРусија

Државна тајна: Руски ФСБ одбио да објасни разлог отказивања боравишне дозволе Ванеси Коган

rusija FSB

Окружни суд Коптевског у Москви одбацио је тужбу директорке „Правне иницијативе“ Ванесе Коган против Министарства унутрашњих послова због поништавања дозволе боравка у Русији. О томе је сама Коган причала за „Нову Газету“.

„Веома је тешко рец́и на чему је заснована одлука, суд се једноставно позвао на норму закона која омогуц́ава доношење одлука о укидању дозволе боравка страног држављанина без икаквог судског преиспитивања“, рекла је Коган.

Појаснила је да је таква судска одлука донета пребрзо. Према њеним речима, Министарство унутрашњих послова ни у ком случају није намеравало да оспори одлуку нити да провери аргументе безбедносне службе ФСБ.

„Представник ФСБ-а, којег смо данас чекали и који је требало да донесе мериторне документе о претњи коју наводно представљам, изнео је само кратке приговоре, без икаквих мериторних информација“, каже директорка Правне Инцијативе. У тим документима је, како је појаснила Коган, био само кратак запис у коме се наводи да је била укључена у активности које „прете националној безбедности“ Русије.

„Неколико пута смо питали представника ФСБ зашто је таква одлука донета и да ли је повезана са мојим активностима на заштити грађана према Европској конвенцији“, рекла је Коган.

Према њеним речима представник ФСБ-а је одговорио да не може ништа да објасни, јер су све информације државна тајна.

Коган је држављанка Америке. Последњих 11 година живи у Русији и бави се људским правима. Пројекат Правна иницијатива помаже руским грађанима да поднесу жалбе Европској конвенцији за људска права и саветује о правним питањима. Правна Иницијатива се посебно бави кршењем Европске конвенције о људским правима у вези са оружаним сукобима и постконфликтним ситуацијама.

close

ПРЕТПЛАТИ СЕ НА СРПСКУ РЕЧ

Примај најновије обавести директно на емаил адресу.

Не шалјемо спам поруке! Прочитај нашу политику приватности за више информација.

Прочитајте још
ВестиРусија

Српски и Руски десничари се састали у Санкт Петербургу

ВестиЕкономија

Уплаћено за 30 одсто више од очекиваних пореза и доприноса

ВестиРусија

Присталице Наваљног најавиле нове протесте у Урисји уз необичну промену стратегије

ВестиЕкономија

Минорно умањење дуга: Фриленсери одбили понуду премијерке и министра финансија

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Translate »